2018.01.21. vasárnap
névnap: Ágnes
Barb

Adni jó

2017. december 27. 20:18

Annyi minden van, amiről úgy gondoljuk, hogy számunkra már felesleges, kacat, ócska vagy értéktelen. Mielőtt mindezeket a tényleges vagy az érzelmi kukáinkba dobjuk, helyes, ha megosztjuk másokkal, hogy ezekre nincs szükségünk. Mert akkor lehetőséget adunk rá, hogy a segítségükkel olyan valakik is megkaphassák, akik más módon ezekhez nem tudnának hozzájutni.

Nem mindenkinek adatik meg, hogy a saját erejéből, tehetségéből, tudásából boldoguljon, hogy megszerezzen olyasmiket, amiktől boldogabbnak érezheti magát. De igaz ez az elemi szükségletekre is. Nem azért nincs mindenkinek otthona, munkája, megfelelő öltözéke, napi betevője, mert nem próbált érte tisztességgel tenni. Manapság különben is a tisztesség lassan kikopik a világunkból, hát ne ítélkezzünk.

Az éhes embernek finom a tegnapi bejglink, vagy a töltött káposztánk, amiből hiába ettük már degeszre magunkat, mégis maradt a fazék alján. Levetett gönceink, megunt tárgyaink, hasznavehetetlennek tartott dolgaink másoknak még csöppet sem biztos, hogy azok. Jó érzés ezt felismerni, és átadni tiszta szívből.

Így, az ünnepek után, nagyon sokaknál marad ebből-abból. Merjük szétosztani azok közt, akinek szükségük van rá. Jobb, és emberibb, mint végig nézni, hogy a kukákból kell kiturkolászni bárkinek.

Gondoljunk arra, hogy a "szemetünk", talán csak nekünk az, és másnak legalább egy kis időre öröm, vagy elégedettség, mert ő is kapott. Tudom, sokaknak nehéz bármilyen szegénységgel szembenézni, ezért merjék keresni azokat a személyeket, vagy szervezeteket, akiknek a közvetítésével azokhoz juthat mindaz, ami nekünk nem kell, akik erre rászorulnak.

Nem buták a bokszolók, amikor azt vallják: Jobb adni, mint kapni.
Szerző: Barb

További Barb hírek