Bangó Margit hungarikum lett

2017. June. 15. 18:18

Bangó Margit, Kossuth-díjas előadóművész, a Sláger TV - Halk zene szól az éjszakában című műsorának háziasszonya, méltán büszke, hogy nemrég a klasszikus magyar nóta és Ő maga is hungarikum lett.

Bangó Margit számára hatalmas elismerés a díj, nem csak a műfajt illetően, hanem a személyes megtiszteltetés miatt is.

"Az, hogy hungarikum lett a magyar nóta és ennek köszönhetően én is, nagyon megtisztelő visszaigazolás. 17 éves koromtól vittem Magyarország jó hírnevét a világban.  A cigányzenészek voltak azok, akik a nótát életben tartották és átadták évszázadokon keresztül a fiatalságnak" -  mondta a művésznő.

A művész számára a közönséggel való kapcsolata is kiemelten fontos, ezért úgy gondolja, a díj elnyerése túlmutat egyéni teljesítményén.

"Nemcsak nekem, hanem az országnak is szól ez a kitüntetés. Ez egy közös díj, aminek súlya van és kötelezettségekkel jár. Bárhol is lépek fel itthon vagy a nagyvilágban, mindig ugyanazt adom, nem teszek különbséget.

Emellett pedig azt is szeretném kihangsúlyozni, hogy a magyar nóta ide vezető útja számos zenész érdeme. A 100 Tagú Cigányzenekarral is megkaptam a Hungarikum díjat, akik nagyon sokat tettek a cigányzenéért. Hogy pár nevet említsek: Boros Lajos, Járóka Sándor, ifjabb Rigó Sándor mind ennek a sikernek az előfutárai"
 - tette hozzá Bangó Margit.

A Hungarikum-díjas művész azt is kihangsúlyozta, hogy nem elég pusztán a tehetség, alázat és emberség nélkül nincs igazi művészet, és nem lehet értéket alkotni sem.

Nagyon boldog, hogy olyan emberekkel dolgozhat együtt, akik értékelik és tisztelik a munkásságát.
Forrás: Sztárklikk