Számláit fizeti és családját támogatja a díjból a nemzet színésze

2017. April. 19. 09:26

A címet viselő művészek március végén, Berek Kati halála után Csomós Marit választották a nemzet színészének. A színésznő nagyon meglepődött, az ezzel járó pénzdíj azonban igazán jól jön neki: élete végéig havonta nettó 630 ezer forint juttatásban részesül.

Csomós Mari elmondta, a díjjal járó havi pénzösszeg sokat segít neki abban, hogy könnyebben kifizethesse a számláit, illetve hogy támogathassa a családját.

- Az egyetlen elszomorító dolog ebben a címben, hogy csak kihalásos alapon lehet megkapni. A díj nagyon sokat segít abban is, hogy valamivel könnyebben éljünk, hogy könnyebben befizessem a számláimat, támogassam a családot. Persze nem az anyagi értéke a fontos, de, hála istennek, ez is a velejárója. Mondják, hogy a színész a jég hátán is megél, csakugyan, a pályám eddigi 52 éve alatt ezt tapasztaltam. 1600 forint volt a kezdő fizetésem. Abból fizettem a lakást, abból ettem-ittam, öltözködtem. Nem tudom, hogyan oldottam meg, de mindig volt valahogy - mondta a Bestnek Csomós Mari, akit sokan szigorú asszonynak tartanak.

- Akinek olyan hangja van, mint nekem, arról azt gondolják, kemény ember. Pedig dehogyis vagyok én kemény nő, ez csak egy hangi adottság. Szóval én is tele vagyok kétségekkel - folytatta a nemzet színésze, aki már harminc éve özvegy, nem szült gyereket, de nem bánkódik, hiszen így is úgy érzi: nincs egyedül.

- Ami elmúlt, az elmúlt, nem kell vele többet foglalkozni... Ott vannak a testvérem unokái, az unokaöccsök, az unokahúgok. Ha így veszem, akkor mégiscsak népes családom van, hiszen a család szeretete nagyon erősen munkál bennem.
Forrás: Színes Ász