A Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottság

2017. April. 21. 06:18

Tényleg ez a neve, és maga Orbán Viktor az elnöke. A Nemzeti Ügyek Kormánya pontosan tudja és érzi, hogy mi fontos és mi nem.

Evidens, hogy nincs külön oktatási vagy egészségügyi minisztérium, a környezetvédelem pedig még egy rongyos államtitkárságot se ér, hiszen ezek a jövőt érintő dolgok, nem a pillanat uralását szolgálják, tehát nem fontosak.

Az, hogy majd mikor halnak meg a magyar emberek, és addig mennyire egészségesek vagy betegek, meg hogy majd tizen-huszonpár év elteltével milyen tudása lesz a ma születő magyar gyerekeknek, esetleg hogy a tízezerszám kiirtott fák, bokrok hiányában milyen büdös levegőt kell beszívnunk (és leszünk attól betegek, hogy visszatekerjem az egészségügyhöz), az nem szolgálja sem a közelgő választási kampány sikerét, sem Orbán Apánk labdarúgó-rögeszméjének szolgálatát.

A Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottság annál inkább. Stadiónia erősödik!

Fontos ügyekre fontos posztokon fontos elvtársak ügyelnek. Ott van például a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációért felelős kormánybiztos. Meg a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztos. Ó, és a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott! Meg az Etyek, valamint a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos. Ja, és a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló törvény végrehajtásával kapcsolatos, továbbá egyéb, a kultúra és a művelődés szakterületeit érintő eseti feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott.

És ezekből van tízszer ennyi, valamint száznál is több helyettes államtitkár. Kisebb állam, takarékos, plebejus kormányzás, mi? Hogyne, hiszen csakis a fontos dolgokra szánnak külön posztot és apparátust.

Ha következetesek, rövidesen kinevezik a Sportgyőzelmek és Döntetlenek Méltó Megünnepléséért Felelős helyettes államtitkárt. Elfoglalja irodáját Az Ügyre Rálátó Forrás Álnéven Újságcikket Diktáló miniszterelnöki megbízott. Munkához lát a Független Sajtótermékek Tönkretételét Valamint Nyalonc Lapok Állami Finanszírozását Koordináló Bizottság.

Nem várat sokat magára a Tényeket Tagadó Államtitkárság, valamint az Orosz Kémszállító Minisztérium felállítása.

Lesz Favágó Főosztály, valamint Mészáros Lőrinc Térköveit Közbeszerzésen Vidéki Települések Közepére Lefektető kormánybiztos. Brüsszelelhárító és Sorosellenes miniszterelnöki megbízott, és az EMMI-ben az egynapos sebészet helyett az egynapos egyetembezárást támogató államtitkár.

Budapestrontó biztos, BKV-lassító biztos, TESCO-kiüldöző biztos (utóbbi egyben a CBA gazdasági igazgatója is lehet). Fociminiszter, Határon Túli Szavazatokat Postázó miniszter, meg a Rasszistásító különmegbízott. Kórházrohasztási kormánybiztos. Nemzeti Konzultációs Államtitkárok Rogán alatt. Lassan úgyis naponta dobják be a krumplipucoláshoz való papírt. Kár, hogy egyre kevesebb helyen akad krumpli, amit rápucoljanak a migránsozásra.

Agybaj. Hét év alatt eljutottunk a kormányzás teljes és nyílt paródiájához. Nem titokban, nem értelmes és felelős célokat hazudva, nem a háttérben viszik a pénzt és tolják az infantilis vagy kártékony agendájukat, hanem a kormányba emelve, stallumba pecsételve, hezitálás nélkül, nyíltan. Úgyhogy azok az ellenzéki pártok, akik komolyan gondolják, hogy szeretnék leváltani Orbán Viktort, helyes, ha kormányváltás helyett kormányalakítást ígérnek, ugyanis nem leváltani, lecserélni, hanem sok év után, a nulláról újjáépíteni kell majd a felelős és szakértő végrehajtói hatalmat.

Stadiont meg egy darabot se száz évig, azt kövesse nyomon Orbán Viktor, időarányosan.
Szerző: Ceglédi Zoltán