Nem jönnek a menekültek, maradnak ellenségnek a melegek

2016. May. 06. 07:00

Kimódolt fideszes pártkampány: ordenáré bunkóság és gyáva ellenfélválasztás.

Eredetileg tavaly ősszel kezdett volna heveny buzizásba az Orbán-párt, de terven felül bejött nekik az arabozás, így inkább nem váltottak. 2015 nyarán a szokásos "magukat megnevezni nem kívánó források" (értsd: a Fidesz kommunikációs vezetői) az erre kapható újságíróknak "kiszivárogtatták" (értsd: lediktálták), hogy ősztől már jön az új irány, a "családvédő kampány" (értsd: meleg-gyűlölő kirohanások és jogkorlátozó, szemét törvények sora). De a köz annyira fogékony volt a fideszes rasszizmusra és idegengyűlöletre (értsd, ahogy mondom), hogy inkább nem váltottak témát.

Azóta viszont annyit fordult a világpolitika, és az ezerszer elhantolni kívánt EU végül olyan megoldásokat hozott a kérdésben, hogy most épp nem zúdulnak tömegek Európára, a magyar határon is csak a szegény földikutyákat ijesztgetik a harckocsis TEK-brigádok. Mivel azonban a kormány valódi teljesítménye (értsd: oktatás, egészségügy, életszínvonal, stb.) továbbra is borzalmasan kudarcos, kell megint valami jó kis gyűlöletkampány, amivel rá lehet takarni az egészre.

A buzizós kampány meg már úgyis készen volt, hát most a jelek szerint előkapják a fagyasztóból és felmikrózzák. Pártunk és Kormányunk feje már ellőtte az első partont a családdefiníció otrombán szűkre szabásával, az azonos nemű párok mellett járulékos kár címén élettársakat, elváltakat és özvegyeket is egyetlen mozdulattal kilökve a "magyar családok" köréből. Most pedig itt van a költségvetési törvény, a fideszes jogalkotási kultúra nagyobb dicsőségére ebben elrejtve az azonos nemű pártok bejegyzett élettársi kapcsolatának kiüresítése. Hogy kerül a sörbe görény, mit keres a költségvetési törvényben egy ilyen passzus?
Hát úgy, hogy az egész egy rohadt gyáva dolog, pont passzol hozzá ez az elintézési mód.

A magyar LMBT+ emberek nem egy homogén csoport. Nincs jellemző politikai preferenciájuk, civil szervezeteik láthatósága és nyilvánosságot alakító ereje sem tart ott, mint nyugati társaiké. Gazdasági, kulturális és egyéb releváns országépítő tevékenységük közepette nem "melegségük tudata" a fontos, nem ahhoz rendelnek elvárásokat. Cégvezetők, politológusok, pékek, fideszes politikusok - mind között vannak olyanok, akiknek a heteroszexuálistól eltérő a szerelmi életük, de ettől még nem lesznek "ugyanolyanok". Semmi közös nincs bennük azon kívül, hogy a Fidesz most csoportként akarja és fogja őket nyilvánosan szidalmazni. Gyáva, alávaló dolog a sokszínű magyar társadalomból mintegy nyolcszázezer polgárt kiválasztani, és brutális kampánnyal arról győzködni a többieket, hogy utálják őket.

Mert mit is mond igazából Orbán Viktor? Hát ezt:

Nem tudunk meggyógyítani az állami kórházban, nem tudunk versenyképes tudással és ép lélekkel felruházni az állami iskolákban, nem tudunk pontosan és kulturáltan célba juttatni az állami közlekedési eszközökkel, nem tudunk semmit rendesen végrehajtani, csak a lopást meg a törvények hajlítgatását - de mindezekért ne ránk haragudj, nézd, hát itt vannak ezek a szemét buzik, rájuk inkább, mennyire undorítóak már!

Pedig ezek az emberek senkinek nem ártanak azzal, hogy milyen partnert választanak maguknak. Kovács úr nem nyújt be válópert Kovácsné ellen arra hivatkozva, hogy lakik az utcában két fiú, akiknek ma joga van arra, hogy amennyiben az egyikük kórházba kerül, a másik megtudakolja az orvostól, hogy mi a baj, mit tehet a szerelméért. Nem teszi tönkre a heterók házasságát. Nem zuhan ki a harang a templomtoronyból, ha elmegy előtte két lány kézen fogva.

Hazugság a gazdasági érv is, miszerint mivel ők nem tudnak gyereket csinálni, ezért nem lesz majd, aki a nyugdíjukat megtermelje - miközben tiltjuk számukra az örökbefogadást, és ma egy gyermektelen, meleg férfi aránytalanul több adót fizet, mint akinek házasságban él, és gyereke van.

Nincs "melegveszély" Magyarországon, és ezt pontosan tudja Orbán Viktor és Habony Árpád is. Ahogy azt is, hogy a szélsőjobboldali, homofób ordenáréságnak nincs igazi kockázata a Fidesz számára, ugyanis ma a melegfelvonulás résztvevői az egyetlen valódi, sólyomlászlói terminológiával élve BÉKÉS TÜNTETŐK.

Ártalmatlanabbak, mint a bánáti bazsarózsa. Nem dobálnak Molotov-koktélt, nem rohamozzák meg a köztévét, nem zárnak le utakat - és a sokszor sunyi, opportunista ellenzék nagyobb része sem áll ki értük.
De ez jön most, minimum a "kvóta-népszavazásig". Már a szerencsétlen, ezer és ezer kilométeren át menekülők elleni hadjárat is gyáva, gusztustalan dolog volt, és kevéssé lehetett azzal indokolni, hogy hát de vannak ugye terroristák is. De a vegytiszta, ostoba gyűlöleten és opportunista, hatalomtechnikai megfontolásokon semmi, de tényleg semmi ok nincs a magyar LMBT+ emberekre támadni. Magyarországnak ma ugyanis a Fidesz-kormány árt, nem "a" melegek.
Szerző: Ceglédi Zoltán