Nyári gondoskodás bőrünk védelmében

2017. June. 25. 16:59

A nyári tikkasztó meleg, az UV sugárzás, az izzadás, a strandok klóros vagy éppen a tengerek sós vize bizony megviseli mindannyiunk arcbőrét. Nyáron kiemelten fontos a rendszeres, alapos arctisztítás és a hidratálás.

Bár a nyári mértékletes napozás jótékony hatást tesz szervezetünkre, sőt szükségünk is van az éltető nap sugaraira (többek között például a D-vitamin előállításához), de ennek sajnos ára van!

Az UV-sugarak hatására a bőr elveszíti rugalmasságát, hidratáltsága csökken, a felső hámréteg megvastagszik, benne szabad gyökök képződnek, kialakulnak vagy mélyülnek a ráncok, elzáródnak a pórusok, illetve az arra érzékeny bőrön pigmentfoltok is kialakulhatnak, melyek nehezen tűnnek el. Napsugár hatására tehát gyorsul a bőr öregedése.

A modern fényvédők és kozmetikumok hatékony segítséget nyújthatnak a megelőzésben, és a rendszeres házi ápolással késleltethető a bőr öregedése, mégis időnként (bár a legjobb volna rendszeresen) keressük fel kozmetikusunkat!

Szükség van erre, mert a kozmetikus rendelkezik azzal a szaktudással, amelynek alapján a bőrt diagnosztizálva pontosan bőrtípusunknak és a bőrünk aktuális állapotának megfelelő készítményeket tud ajánlani otthoni ápolásra, s így megkímélhetjük magunkat a felesleges és költséges kísérletezésektől.

Emellett azért is érdemes kozmetikushoz fordulni, mert a szakember a kezelésekkel olyan hatást tud elérni, amelyre az otthoni ápolással soha nem volnánk képesek.
Forrás: Sztárklikk