A te gyerekednek nem jár ugyanolyan diploma!

2017. April. 14. 06:35

A CEU ellehetetlenítése és a civil szervezetek megbélyegzése Orbán téveszmés ellenségkereséséből fakad. Azzal próbálja fenntartani a hatalmát, elterelni a figyelmet a családja és strómanjai hihetetlen tempójú meggazdagodásáról, hogy háborút visel mindenki ellen, aki nem térdel le előtte. Ennek a rezsimnek azonban a harcai sem őszinték, csak hazugságok, az ő nyelvükön "politikai termékek", amelyekkel minket próbálnak megvezetni.

Amikor Orbán úgy döntött, hogy megpróbálja tönkretenni a CEU-t, akkor magyar hallgatókat, oktatókat, az egyetem dolgozóit és a hazai tudományos életet is szembeköpte. Az elfogadott törvénnyel a kormány mindannyiunknak azt üzente, hogy a mi gyerekeinknek nem jár a minőségi oktatás és a versenyképes végzettség! Aki nem tagja a miniszterelnök által verbuvált fideszes elitnek, aki nem nyer minden héten új közbeszerzési pályázatot, az annyit is ér. Aki több mint két kézfogásra van Habony Árpádtól, annak a gyereke ne szerezzen külföldi diplomát. A számtalan kiváló magyar intézményre közben egyre kevesebb pénz jut, vagy politikai játszmák kereszttüzébe kerülnek, mint például a veszprémi Pannon Egyetem is.

Hogy is van ez? Orbán Viktor lánya olyan külföldi egyetemen tanult, amely a CEU-hoz hasonló formában működik - amerikai diplomát ad Svájcban. Tudta ezt a miniszterelnök akkor is, amikor megparancsolta az udvartartásának, hogy tegyék tönkre a Közép-európai Egyetemet.

Áder János lánya is olyan intézményben végzi a tanulmányait, amely a CEU-val megegyező modell szerint működik - amerikai diplomát ad az Egyesült Királyságban. Nyilván ezzel a köztársasági elnök is tisztában volt, amikor aláírta a törvényt. Orbán Viktor és Kovács Zoltán Soros-ösztöndíjjal tanult külföldön (továbbá még Kövér László, Szájer József és sorolhatnánk majdnem a teljes fideszes vezérkart), de neked, a te gyerekeidnek ezt már megtiltanák.

Azért akarja a kormány a széles körű tiltakozás ellenére bezáratni az egyetemet, mert a fideszes elit minden eszközzel próbál bezárkózni. A demokratikus intézmények leépítésévelés kiüresítésével igyekeznek minden ellenfelet kiszorítani a magyar politikából. Felszámolnak vagy elfoglalnak minden ellenzéki médiumot, amit csak tudnak, a Népszabadságtól az Origóig, hogy szóhoz se juthasson senki, aki nem ért velük egyet.

A hazai gazdaságból kiszorítanak bárkit, aki nem a Mészáros-Vajna-Habony csoport kegyeltje. Most pedig felszámolnák a CEU-t, egy olyan intézményt, ahol képzett, nemzetközileg versenyképes, önállóan gondolkodó fiatal szakembereket nevelnek. Rájuk ez a rendszer veszélyforrásként tekint, mert nem a politikai és rokoni kapcsolataik révén, hanem a saját tehetségükkel és kemény munkájukkal próbálnak előrejutni.

A civil szervezetek elleni támadás is beleillik ebbe a szégyenletes stratégiába. Megbélyegeznek mindenkit, aki tud külföldről forrásokat szerezni a működéséhez, idegen ügynököknek nevezik a magyar jogvédőket. Közben a kormány egyenesen Moszkvába továbbítja a nemzeti konzultációt kitöltő állampolgárok személyes adatait. Nem a civil szervezetek veszélyesek a szuverenitásunkra, hanem Orbán Viktor, Magyarország külföldről támogatott miniszterelnöke.

Ez a kormánypolitika nem az emberekről, hanem kizárólag a hatalom megtartásáról szól és a pozíciókhoz való görcsös ragaszkodásról. Azért folyik egyre arcátlanabb mértékben a közpénz lenyúlása, mert a Fideszben is érzik, hogy a NER nem tart már örökké, az embereknek nagyon elegük van. Orbán Viktor pedig a világon senkitől sem fél annyira, mint a saját népétől. Tudja, hogy az utcán tüntető tömegek jövő ilyenkor végleg lerombolhatják azt a tolvaj rezsimet, amelyet Habony Árpáddal közösen felépítettek.
Szerző: Kész Zoltán