Belőlünk él a fideszes elit

2016. December. 16. 11:22

Megkérdeztem a parlamentben Rogán Antalt, hogy luxuskörülmények között él-e, de nem kellett válaszolnia, mert Kövér László házelnök szerint ennek nincs köze a kormányzáshoz. Szerintem viszont Rogán Antal - és a közbeszerzéseken örök győztes szomszédja - életszínvonalának nagyon is sok köze van a Fidesz kormányzásához.

A Fidesz rendszere kitermelt egy új magyar elitet, amelyet az adófizető állampolgárok kemény munkája tart el és szavazatai tartanak hatalmon. Azok előtt, akik az érdemtelen fideszes elit tagjává válnak, mesés üzleti lehetőségek nyílnak meg, így lesz gázszerelőből milliárdos, képviselőből feltaláló, filmügyi biztosból pedig kaszinó-tévé-rádió-fánkozó tulajdonos. Ez a szűk csoport közpénzből vesz magának Gucci táskát, médiabirodalmat, mi tankoljuk meg a helikoptert, amelyen utaznak, és mi dolgozunk meg azért a sok milliárd forintért is, amelyből Orbán Viktor beköltözik a Budai Várba.

Közben az adófizetők gyermekei omladozó iskolákba járnak tanulni és szétrohadó kórházakban próbálnak gyógyulni. Az Orbán család hatvanpusztai kastélyegyüttese és a fideszes elit pasaparki élettere persze kényelmesen távol esik a való élet problémáitól, ott biztosan könnyű megfeledkezni a sok nélkülöző emberről, akiket mélységesen lenéznek.

A kormányzás egy demokráciában képviseletet jelent, a választók akaratának és érdekeinek érvényesítését. Azonban a fideszes elit fényűző életmódja és közpénzből felhalmozott hatalmas vagyona nem képvisel senkit, csak az önző mohóságot és a hatalmi gőgöt. Tudom, hallom persze a közkeletű véleményt, hogy korrupció, visszaélés régen is volt, de akik lebuktak, azoknak általában felelniük kellett a tetteikért. Emlékeztetnék arra, hogy 2010 előtt az előző kormány korrupt politikusait bilincsben vitték el. Jórészt ezért is buktak meg, megérdemelten. Ha viszont ma egy fideszes politikust rajtakapnak azon, hogy kenőpénzt fogad el, akkor legfeljebb az őt lebuktató újságíróknak kell aggódniuk a megtorlás miatt. A fideszes elit ilyenkor összezár, Polt Péter, a párt őrző-védője pedig elintézni, hogy ne induljon eljárás.

A fideszes elit tagjaira nem vonatkoznak a törvények. Sőt, a jogi felelősségre vonás akadályozása mellett lassan a politikai felelősségre vonás lehetőségét is kiiktatják. Amikor megkérdeztem a parlamentben Rogán Antalt, hogy luxuskörülmények között él-e, ezért nem kellett válaszolnia.

A fideszes elit észre sem akarja már venni a valós problémákat, nem törődik mással, csak a saját vagyonának a gyarapításával - az pedig szépen halad, csak közben tönkremegy miattuk az egész ország. A jogállam eltiprása, az önkormányzatok fokozatos megszüntetése, a Nyugat-ellenes propaganda, az idegenekkel való riogatás ugyanazt a célt szolgálják: hogy ne álljon semmi az államilag szervezett lopás útjába.

Ezekre az emberekre nekünk nincs szükségünk. Sokan azt hiszik, hogy a Fidesz leválthatatlan, de ez tévedés. Habonytól Mészárosig az egész banda tőlünk függ, és csak rajtunk múlik, meddig maradnak hatalmon. Nemcsak le lehet, de le is kell őket váltani, mert csak így lehet megakadályozni, hogy ez az új elit kiszivattyúzza az összes pénzt a közös kasszából. Ideje, hogy megtudják, nem fizetjük tovább a számláikat és felelniük kell minden egyes forintért, amit jogtalanul költöttek el.
Szerző: Kész Zoltán