Habonyország Magyarország ellen

2017. July. 08. 10:54

Többen kérdezik tőlem, hogy miként kell legyőzni a Fideszt, sőt, azt is, hogy le lehet-e győzni őket egyáltalán? Ilyenkor nekem az jut eszembe, hogy amikor nagy ellenszélben, több mint két évvel ezelőtt a veszprémiekkel és a Veszprém környéki falvak lakóival legyőztük a Fideszt, a töltött bukta igencsak megfeküdte Orbán Viktor gyomrát.

Miniszterelnök urunk nagy kinyilatkoztatást tartott éppen a jól megszűrt hallgatósága előtt az otthonos és elmaradhatatlan kordonjai árnyékában, és azt a roppant eredeti viccet sütötte el velem kapcsolatban, hogy a győzelmem "kész vicc".

Tapsgép nélkül is derült a szolgahad, pont mint amikor trafikot, földet meg belvárosi háztömböt osztanak.

De hát ez előre megírt, kényszeres poénkodás volt, mert nem mosolygott, hanem dacosan összeszorította a száját. Azt mondják, akik ismerik, hogy ilyenkor rendszerint nem örül. Mert hát bizony nem ő nevetett az időközi választás végén. Szóval igenis le lehet törölni az arcukról azt a jellegzetes, "bármit megtehetek"-féle önelégült vigyort, akár országosan is. Mi a győzelem titka? Beszéljünk őszintén.

Az elmúlt hét évben a legtöbbet a kormány tette azért, hogy elzavarják. Az a központosító, mindent ellopó, kirekesztő, szolgaságra építő torz rendszer, amely putyini mintára építi a haverok birodalmát, demokráciában zsákutca. Mert bár Orbán Viktor körül számításból, vakságból vagy érdekből vannak kb. kétmillióan, ez töredéke a magyarságnak. Ráadásul a miniszterelnök jól láthatóan csak velük foglalkozik, lenézi, talán meg is veti a Habony-országon kívüli Magyarország polgárait.

Minden felmérés bizonyítja: Magyarország nagyobb Habony-országnál. Hárommilliónál is többen vannak azok, akik más pártot preferálnak a kétmilliós Fidesz-táborral szemben. Többen vannak, akik kormányváltást szeretnének, mint akik a kormány maradását. Ezeknek a választóknak - legyenek bár MSZP-sek, jobbikosok vagy bármely más alakulat támogatói - nem egymással, hanem a Fidesszel van bajuk. Orbán Viktor a közös ellenfél.

Ez azonban csak matematika, ami nem elég, mivel a többségi Magyarország tagjai nem a propagandával kiképzett droidhadsereg önálló gondolattal nem bíró katonái. Egy közös ellenfélnél több kell nekik: hitelesség, alázat, önfeláldozás, munka.

Van egy háromlépcsős teszt, amelyet el kell végeznünk ahhoz, hogy eljussunk Magyarország győzelméhez Habony-országgal szemben. Íme:

1. Az ellenzéki politikai térfélen mozgó minden egyes személy válaszolja meg: hajlandó hátrébb lépni vagy visszavonulni, ha azzal a Fidesz elzavarását segíti?

a) Igen, fontosabb az ország sorsa, mint a személyes sorsom
b) Idióta a kérdés, nélkülem nincs kormányváltás
c) Nem, magam és családom megélhetéséről van szó.

Ha a hivatásos politikusok elsöprő többségben tudják őszintén az a) választ vállalni, tovább is léphetünk. (Ami engem illet: rajtam nem múlik, ugorhatunk a következő kérdésre.)

2. Az ország különböző pontjain élő és dolgozó helyi véleményvezéreknek meg kell válaszolniuk: hajlandóak lennének saját komfortos életüket beáldozva, a közjó érdekében személyesen megküzdeni Magyarország visszaszerzéséért Habony-országgal szemben?

a) Igen, ez az én és családom jövőjének érdeke is
b) Nem, mert úgysem sikerülhet
c) Nem érdekel az ország sorsa, amíg én elvagyok, ha korlátok közé szorítva is

A Fidesz alkotta választási rendszerben a kormánypártot a terepen kell legyőzni. A következő választás a 106 egyéni választókerületben dől el, nem pártvezetői dolgozószobákban összebizniszelt listákon. Ezért szükséges olyan köztiszteletben álló személyeket találni és közszereplés vállalására sarkallni, akik hitelesek a helyi emberek szemében.

Hogy profi politikusról, polgármesterről, képviselőről vagy orvosról, tanárról, szociális munkásról, vállalkozóról vagy egy kocsmárosról van szó, nem számít. Bíznunk kell a magyar emberekben és abban: ők helyben tudják, hogy ki képes őket képviselni.

A kiválasztás azonban - hogy minél inkább kizárjuk a pártközponti alkukat - csakis objektív és teljesítményalapú lehet. Íme néhány példa:

- Csak olyan aktív politikus (országgyűlési képviselő, polgármester, települési képviselő) lehet jelölt, aki a legutóbbi választáson (országgyűlési vagy önkormányzati) egyéniben győzött, vagy korábbi választásokon, amelyeken elindult, minimum 50%-ban bizalmat szavaztak neki a választópolgárok.

- Csak az lehet helyi jelölt, aki minimum 10 éve a választókerületben él vagy dolgozik.

- Korábban választáson nem indult személy akkor lehet jelölt, ha minimum 1000 embert személyesen ismer a választókerületben és 3000 támogató aláírást össze tud gyűjteni.

Ha ezen feltételeknek megfelelően - egy elvi értéknyilatkozat aláírása mellett - előkerül 106 körzetben 106 esélyes jelölt, a nemzeti együttműködés rendszerével együtt a Fideszt is kidobhatjuk az ablakon. Ehhez azonban a 106, feltételeknek megfelelő személynek a fenti kérdésre az a) választ kell adniuk. Ebben az esetben továbbléphetünk a harmadik kérdésre.

3. A Habony-országgal szemben álló magyar embereknek kell megválaszolniuk: hajlandóak lennének 2018-ban a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazni a választáson?

a) Igen, a Fidesz leváltása mindennél fontosabb
b) Nem, mert úgy sincs esély, akkor már szavazok a legszimpatikusabbra
c) Nem, nekem fontosabb a pártom és az ideológiám.

Ha eljutottunk idáig, és 2,5-3 millió ember hajlandó az a) válasz szerint dönteni, meg is valósul a kormányváltás.

Kilenc hónapunk maradt, hogy ezekre a kérdésekre sorjában válaszokat adjunk.
Szerző: Kész Zoltán