Lázadás helyett őszinteségre van szükség 2017-ben

2016. December. 29. 10:02

Ebben az évben a miniszterelnök többször emlegette a politikai korrektség végét és egy olyan új korszak kezdetét, amelyben végre "lekerül rólunk a szájkosár". Ha ez valóban igaz, akkor itt az ideje annak, hogy nyíltan, egyenesen és őszintén beszéljünk az ország helyzetéről és azokról a súlyos problémákról, amelyekkel a magyar családoknak nap mint nap szembe kell nézniük. Mondjuk ki az igazat a Fideszről, Orbán Viktorról, Habonyról és a strómanjaikról!

Az embereknek nemcsak a politikai korrektségből lett elegük szerte a nyugati demokráciákban, de a politikai elit hazug köntörfalazásából és üres szlogenjeiből, amelyeknek egyetlen célja a korrupció és a nepotizmus leplezése. A politikai életből ma mindenféle őszinteség hiányzik Magyarországon, a hatalmon lévőket kizárólag a pozíciójuk megtartása érdekli, és semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy megőrizhessék az összeharácsolt vagyonukat és befolyásukat. Orbán Viktortól ma már senki sem várhatja, hogy nyíltan beszéljen - az ugyanis az azonnali bukását jelentené. Hiszen be kellene számolnia a környezete elképesztő vagyonosodásáról, a legközelebbi munkatársai luxuséletmódjáról, arról, hogy miért keresi pincsikutyaként Putyin kegyeit, és hogy miért érdekli jobban a kisvasútépítés, mint az iskolák megmentése.

Orbán Viktornak már egy szavát sem hihetjük el, mert számtalanszor kiderült, hogy bármiről hajlandó hazudni az embereknek, ha az érdeke úgy kívánja. Visszatekintve az elmúlt egy évre, rengeteg példát találunk erre. A miniszterelnök következetesen állítja, hogy a többség nevében beszél, pedig valójában csak a kisebbséget képviseli. A kvótareferendum azért lett érvénytelen, mert a Fidesz nem tudta meggyőzni a magyar emberek felét az idegengyűlöletről, de Orbán rendszeresen úgy állította be az eredményt, mintha a többség őt támogatná. Hazudott, amikor azt állította, hogy a referendumra szükség volt, hiszen épp az emberek szavazatai ellenére nyújtott be alkotmánymódosítást a kérdésben. Nem mondhatott igazat akkor sem, amikor arról beszélt, hogy a magyar emberek biztonságát tartja szem előtt, hiszen közben ő és családja a terroristákat finanszírozó körözött bűnözővel, Gaith Pharaonnal üzletelt.

Orbán azt állítja, hogy a nemzetet képviseli, de valójában nem más ő, mint az orosz elnök előretolt bástyája Európában. A Paks II. botrány óta tudjuk, hogy a Fidesz kilóra eladta az országot Putyinnak, aki évente jön hazánkba, hogy ellenőrizze legújabb nyugati gyarmatát. Ez a nemzet a történelme során nem egyszer szenvedte meg idegen megszállók elnyomását, függetlensége elvesztését. Ez huszonhat éve még Orbánt is zavarta, mégis neki köszönhetően a magyar emberek életéről újra Moszkvában döntenek és nem Budapesten. Olyannyira fontos neki az orosz elnök kegye, hogy cserébe szembefordít minket az Európai Unióval és a NATO-val, azzal a két szervezettel, amelyek Magyarország gazdasági fejlődésének és katonai biztonságának legfontosabb letéteményesei. A Fidesz nyugatellenes propagandája bizonyítja, hogy a magyar kormány nem független és nem nemzeti, hanem csak Putyin elnök hazug propagandájának a szócsöve.

A miniszterelnök szeret a tiszteletről és a tisztességről szónokolni, de minden idők legkorruptabb kormányának vezetőjeként nem tiszteli sem a magyar embereket, sem a közvagyont. Abban a rezsimben, ahol a kormányfő kisvasútja előnyt élvez az iskolák és a korházak felújításával szemben, nincs semmi tisztesség. Ahol a hatalmon lévő elitet jobban érdekli az uniós pénzek lenyúlása, mint az ország valós problémáinak a megoldása, ott az embereket senki sem képviseli igazán.

Miközben Orbán azt ünnepli, hogy "levetettük a politikai korrektség szájkosarát", ő maga némítja el a kormánykritikus sajtóorgánumokat - amelyeket épp az ő saját oligarchái vásárolnak fel. Közben folyamatosan építi le azt a demokratikus intézményrendszert, amely akadályozza a korrupcióban és a nepotizmusban. Csorbította az Alkotmánybíróság jogköreit és a saját embereivel töltötte fel a testületet, hadat üzent a civil szervezeteknek, és Polt Péter segítségével teljes politikai kontroll alá vonta az ügyészségeket. Orbán Viktor ezzel gyakorlatilag minden olyan szereplőre szájkosarat tett, aki meg tudta volna akadályozni azt a szervezett rablást, amely a Fidesz kormányra kerülése óta folyik.

A miniszterelnök 2017-et a lázadás évének nevezte, de szerintem a jövő esztendő legyen inkább az őszinteség éve. Beszéljünk nyíltan arról, mi zajlik az országban, szembesítsük a fideszes politikai elitet a valósággal. Lássuk, elég bátrak-e ahhoz, hogy őszintén beszéljenek arról, hogyan engedhetik meg maguknak a nagyzoló luxust, nyíltan mondják el, mire használják az adófizetők pénzét. Aki tisztességes, annak nincs félnivalója, de ha Orbán Viktor nem tud számot adni a fentebb leírtakról, akkor nem méltó a miniszterelnöki székhez és nem alkalmas az ország vezetésére.
Szerző: Kész Zoltán