Védjük meg Magyarországot Habony Árpádtól!

2016. November. 04. 09:21

Olyan népszavazást tartott a kormány októberben, amelyet minden jel szerint még maga Orbán Viktor sem gondolt komolyan. Ahogyan nem gondolta komolyan az érvénytelen referendumot követően benyújtott alkotmánymódosítást sem. Sokadszorra derül ki az Orbán-Habony rezsimről, hogy a politikusainak személyes gazdagodása felülírja nemcsak a nemzeti, de a saját politikai érdekeiket is.

Az Orbán-Habony rezsim rengeteg lehetőséget nyújt a meggazdagodásra a rendszer kegyeltjeinek, és ezeket kivétel nélkül mindig a mi pénzünkből biztosítja számukra. Fizettünk már nekik stadiont, kisvasutat, tévécsatornát, és még sorolhatnám. Azonban az egyik legfelháborítóbb módja a közpénzzel való visszaélésnek a letelepedési kötvények értékesítése. Egy olyan üzletről van ugyanis szó, amelynek az a lényege, hogy Habony Árpád és Rogán Antal saját zsebre árulhatják a magyar állampolgárságot. A miniszterelnök számára ráadásul a kötvénybiznisz annyira fontos, hogy még a kényszerbetelepítés elleni alkotmánymódosítást is hajlandó érte beáldozni.

Orbán Viktor hónapokig próbálta elhitetni mindenkivel, hogy a kvótareferendum fontos ügy, amely miatt akár az Európai Unióval is hajlandó szembemenni. Milliárdokat költött el az adófizetők pénzéből arra, hogy ezt minden elérhető felületen bizonygassa - emlékezzünk például az olimpiai közvetítésre, ahol a menekültellenes uszítás több műsoridőt kapott, mint a magyar versenyzők együttvéve. Én végig azon az állásponton voltam, hogy egy ilyen hazug népszavazási kérdést nem szabad komolyan venni, ebben pedig számos civil szervezet és a Kétfarkú Kutyapárt is egyetértett. Az elmúlt hetek eseményei egyértelműen bizonyítják, hogy igazunk volt.

Kiderült ugyanis, hogy Orbán Viktor menekültügyben az unióval tényleg vállalná a konfliktust, de Habony Árpáddal és Rogán Antallal szemben már nem. A Fidesz a referendumot követően benyújtott egy olyan alkotmánymódosítást, amelyhez az érvénytelen népszavazáson nem szerzett felhatalmazást, és amelyhez a veszprémi időközi választás óta a parlamentben sincsen meg a többsége. Amikor kiderült, hogy az idegengyűlöletben máskor partner Jobbik csak a letelepedési kötvények megszüntetése árán támogatja a módosítást, Orbán választás elé került. Vagy beismeri, hogy a kvótareferendum, a hetedik alkotmánymódosítás és a hónapokon át tartó gyűlöletkampány hazugság volt, vagy elveszi Habony Árpád és Rogán Antal egyik fő bevételi forrását. A miniszterelnök úgy döntött, inkább ad még pár hónapot a kötvények értékesítésére, és feláldozza az alkotmánymódosítást, pedig saját állítása szerint a javaslat több millió választópolgár véleményét foglalná törvénybe.

A letelepedési kötvényekről a kezdetektől tudhattuk, hogy egy szűk kör meggazdagodását szolgálják. Ahogyan az oknyomozó riportokból kiderült, ez a szűk kör Rogán Antalt és Habony Árpádot, valamint a hozzájuk köthető strómanokat jelenti. A pénz lenyúlására offshore céghálózat alakult, amely nagy haszonnal árulta a kötvényeket. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is elismerte, hogy a letelepedési kötvényeken bukik a magyar állam. Orbánnak mégis fontosabb ez, mint a saját választóinak az akarata. Ez persze érthető, hiszen az alkotmánymódosítás egy nem létező uniós intézkedést tiltott volna meg, ezért valójában teljesen mindegy, megszavazza-e a parlament. Az azonban már nem mindegy, lesz-e mivel teletömni Rogánék zsebeit.

Magyarország miniszterelnöke számára az első és legfontosabb a pénz, a saját és a hozzá kötődő emberek minél gyorsabb és minél nagyobb mértékű gazdagodása. Amikor nem vállalta, hogy megszüntetik a letelepedési kötvények értékesítését, azzal elismerte, hogy a menekültkérdésben hónapok óta folyamatosan hazudott az embereknek. Magyarországot nem Brüsszeltől kell megvédeni, hanem Habony Árpádtól, Mészáros Lőrinctől, és legfőképpen magától Orbán Viktortól.
Szerző: Kész Zoltán