Veszprém > Fidesz

2017. March. 29. 14:36

Mi ez a sietség, Párttitkár elvtárs? Értem, hogy retteg a lebukástól, de mi, veszprémiek, nem szállunk be kicsinyes politikai játszadozásába. Fél, hogy kiderül: nem minket, hanem csak pártját képviseli. Fél, hogy egyedül marad, mert pontosan tudja: ha érdekük úgy kívánja, tartói egy pillanat alatt engedik el a kezét. Fél, hogy milyen következménye lehet, ha büszke városunk polgárai újra úgy fognak össze, hogy ön és pártja rettegésből vagy kivagyiságból szemben álló féllé válik.

Megbocsátunk önnek, nem késő változtatni. De ehhez nem elég, ha három hónap késéssel - nyilvánvalóan a Pannon Egyetem érdekében veszprémi összefogásra hívó kezdeményezés hatására, attól való félelmében - PR-pofavizitre jelentkezik elvtársánál.

A kormány által megtárgyalt "Fokozatváltás a felsőoktatásban" című anyag 2016 decembere óta ismert. Ebből az anyagból olvasható ki az, hogy a minisztérium erősen elcsatolná a Georgikon kart a Pannon Egyetemtől, aminek következménye az intézmény rektora szerint is az, hogy egyetemünk léte és fenntarthatósága veszélybe kerülhet. Palkovics államtitkár nemrégiben még azt nyilatkozta, augusztusban elcsatolják a Georgikont a Pannon Egyetemtől, Balog miniszter nem tagad, de nyugtatni próbál. Hofi Géza erre mondaná: legalább egyet hazudjatok.

Mi, veszprémiek, egyenes emberek vagyunk. Ha már a miniszternél járt, egyenes, eldöntendő kérdésre egyenes választ kérhetett volna: a Pannon Egyetem része marad-e a Georgikon kar?

Szégyellje magát, ha ezt nem tette meg. De még van idő a javításra: ahogy múlt pénteken, március 24-én bejelentettem, március 31-ig várom a csatlakozókat ahhoz a levélhez, amelyet a miniszternek küldünk el. Hagyja egy pillanatra saját karrierjét és a Fidesz érdekét másra. Legyen férfi, legyen büszke lokálpatrióta, és tartson velünk, veszprémiekkel. Ha egy a célunk, az egyetem hosszú távú fennmaradása, akkor csatlakozzon ön is!
Szerző: Kész Zoltán