2017.11.22. szerda
névnap: Cecília
Gasztro

A spenót tuti receptje

2017. június 20. 05:22

A paraj vagy ismertebb nevén a spenót nagyon sokoldalú zöldség, hiszen levesként, főételként, salátaként, is elkészíthetjük. Ráadásul ez az egyik legmagasabb K-vitamin-tartalmú zöldségünk.

Hozzávalók:

60 dkg spenót
3 dl tej
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
1 dl olaj


A spenótot mosd meg, majd tedd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, sózd meg ízlésed szerint, és tedd bele a zúzott fokhagymát.

Ha puha, szedd ki a vízből, és turmixold össze, daráld le, vagy deszkán vágd apróra. Az olajból és a lisztből készíts rántást, add hozzá a spenótot, és tejjel hígítsd megfelelő állagúra. Ízlés szerinti feltéttel tálald.
Forrás: femina.hu

További Gasztro hírek