2017.09.22. péntek
névnap: Móric
Gasztro

Cézár saláta, kicsit másképp

2017. június 25. 09:43

Itt a grillszezon, a kerti partik ideje. A hagyományos grill-ételek mellett próbáljuk ki ezt a könnyű, mutatós salátát is.

HOZZÁVALÓK

1 db római saláta
40 dkg pulykamellfilé
1 db bagett
1 marék koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
2 dl tej

bors

Az öntethez

5-6 ek olívaolaj
1 db tojássárgája
1 teáskanál mustár
1 kis gerezd fokhagyma
fehér bors
1 evőkanál parmezán
fél citrom frissen facsart leve
fél evőkanál Worchestershire szósz

ELKÉSZÍTÉS

Az öntet hozzávalóit beltöltjük egy csavaros üvegbe, majd alaposan összerázzuk és félretesszük.

A tejhez hozzákeverünk két gerezd zúzott fokhagymát.

A pulykamellfilét nagyobb darabokra vágjuk,megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük a fokhagymás tejbe. Egy éjszakán át pácoljuk benne.

Sütés előtt a húsokat lecsöpögtetjük, majd a húsokat, a koktélparadicsomot, a bagettszeletet sorban a nyársra húzzuk.

Forró grillen megsütjük. Római salátaágyon tálaljuk az öntettel együtt.


Forrás: mindmegette.hu
További Gasztro hírek