2017.10.21. szombat
névnap: Orsolya
Gasztro

Csészés túrótorta

2017. március 20. 09:26

Zseniális recept.

Hozzávalók: 4 személyre
- 1 doboz ananászkonzerv
- 4 evőkanál sárgabaracklekvár
- 20 dkg tehéntúró
- 1 csésze tejföl
- 1/2 csésze vaj
- 1/2 csésze sűrített tej
- 1/2 csésze kristálycukor
- 1 csésze darált keksz
- 2 evőkanál zselatin

Elkészítés:

A darált kekszet összekeverjük 2 evőkanál cukorral, a sűrített tejjel meg az olvasztott vajjal. Egyenletesen belenyomkodjuk egy 22 cm átmérőjű tortaformába, és betesszük 10 percre a mélyhűtőbe. A tejfölt a túróval, a fél csésze cukorral és egy evőkanálnyi baracklekvárral simára keverjük. Az ananászt leszűrjük, a levéből félcsészényit egy kis lábasba öntünk. Beleszórjuk a zselatint, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett melegítjük, míg feloldódik. A zselatint elkeverjük a túrókrémben - egy keveset félreteszünk belőle a torta tetejére -, majd a krémet a formában várakozó tésztára öntjük. Az ananászt villával összetörjük vagy apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a maradék 3 evőkanál lekvárral, majd egyenletesen rákanalazzuk a tejfölös rétegre. A gyümölcs tetejét áthúzzuk a félretett zselatinnal, hogy szép fényes legyen, végül a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
További Gasztro hírek