Csőröge fánk
2017. April. 08. 17:39
Ez is egyfajta fánk. Manapság már teljesen feledésbe merült ez a finomság. Finom és igen kiadós mennyiség van 30 dkg lisztből is.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
2 csapott ek. porcokor
3 tojás sárgája
csipet só
5 dkg margarín
3 ek. tejföl
1 ek. rumaroma
5 dl olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy tálban az összes hozzávalókat összekeverjük, átgyúrjuk.
Letakarva hagyjuk pihenni úgy 20 percet.
Addig egy nagyobb átmérőjű lábasba öntsünk olajat és szitáljunk porcukrot egy tányérba amiben majd megforgatjuk a kisült fánkokat.
Vékonyra kinyújtjuk a tésztát és rombusz formára vágjuk derelyevágóval, a közepét
bevágjuk ahol áthúzzuk a rombusz egyik csúcsát.
Meleg olajban kisütjük a tésztát.
5 db- nál többet ne tegyünk egyszerre mert gyorsan sül és akkor megég.
Sülés közben meg kell fordítani, hogy mind a két oldala szép barna legyen.
Porcukorba forgatjuk, lekvárral tálaljuk.
30 dkg liszt
2 csapott ek. porcokor
3 tojás sárgája
csipet só
5 dkg margarín
3 ek. tejföl
1 ek. rumaroma
5 dl olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
Egy tálban az összes hozzávalókat összekeverjük, átgyúrjuk.
Letakarva hagyjuk pihenni úgy 20 percet.
Addig egy nagyobb átmérőjű lábasba öntsünk olajat és szitáljunk porcukrot egy tányérba amiben majd megforgatjuk a kisült fánkokat.
Vékonyra kinyújtjuk a tésztát és rombusz formára vágjuk derelyevágóval, a közepét
bevágjuk ahol áthúzzuk a rombusz egyik csúcsát.
Meleg olajban kisütjük a tésztát.
5 db- nál többet ne tegyünk egyszerre mert gyorsan sül és akkor megég.
Sülés közben meg kell fordítani, hogy mind a két oldala szép barna legyen.
Porcukorba forgatjuk, lekvárral tálaljuk.
Forrás:
Sztárklikk