2018.01.21. vasárnap
névnap: Ágnes
Gasztro

Cukkinis-tésztás csirkemell csőben sütve

2017. december 16. 13:07

Imádjuk a tésztát minden formában! Röpke fél óra alatt összeállítható, majd irány a sütő.

Hozzávalók:

30 dkg cukkini
30 dkg csirkemell
15 dkg tészta (nálam nagy kocka)
2 db tojás (nagy)
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 db citrom leve
4 ág friss rozmaring

őrölt színes bors
1 dl főzőtejszín
15 dkg reszelt sajt (pl. gouda, parmezán)

Elkészítése:

A cukkinit és a csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra. A rozmaringot csipkedjük le a száráról, majd vágjuk fel apróra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és szintén vágjuk fel apróra.

A sütőformát kenjük ki a vajjal, és tegyük félre. (én 25x10x7 cm-es formát használtam)

Egy wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, keverjük össze, és rögtön adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, nehogy a fokhagyma megégjen. Addig pirítsuk a húst még kifehéredik, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az apróra vágott rozmaringgal, és facsarjuk rá a citromlevet. Ezután fedjük le a wok-ot, majd pároljuk a húst és a cukkinit pár percig.

Pár perc után öntsük fel a tejszínnel, ha szükséges ízesítsünk utána, majd fedő nélkül pároljuk tovább még pár percig, hogy a tejszín kissé besűrűsödjön. (figyeljünk hogy a cukkini nehogy szétfőjön, még roppanós maradjon)

Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízbe, majd szűrjük, csepegtessük le. (én nagy kockát főztem ki, de ízlés szerint másfajtát is választhatunk)

Az elkészült cukkinis csirkemellet ezután keverjük össze a kifőzött, és lecsepegtetett tésztával. Végül az egész tojásokat villával kicsit verjük fel, majd ezt is keverjük óvatosan hozzá.

Az előzőleg kivajazott sütőtálba egyenletesen öntsük bele a cukkinis-húsos-tésztás-tojásos keveréket, majd reszeljük rá a sajtot.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Forrás: https://www.receptvarazs.hu

További Gasztro hírek