2017.05.30. kedd
névnap: Zsanett, Janka
Gasztro

Favágó leves

2017. Április 06. 16:53

Ha már a család is szívesen kipróbálna valami egészen mást, itt egy igazán különleges leves, dobjuk fel vele a következő vasárnapi ebédet.

Hozzávalók:

Leveshez:

70 dkg sertéshús
1 gombakonzerv
1 közepes vöröshagyma
2 közepes sárgarépa
2 l víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
10 dkg füstölt szalonna
2 teáskanál fűszerpaprika
3 ek sűrített paradicsom
2 dl tejföl
2 csapott ek finomliszt
Csipetkéhez:
1 db tojás
10 dkg finomliszt

Elkészítése:

Szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját.

Rátesszük a felkockázott vöröshagymát, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst.
Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük felkarikázott répákat, szeletelt gombát, és felöntjük a maradék vízzel.

Amikor minden megpuhult, besűrűsítjük liszttel elkevert tejföllel. És hozzáadjuk a csipetkét.

Csipetkéhez:

Tojást kikeverjük a liszttel. Egy a galuskánál kissé keményebb állagú tésztát fogunk kapni. Kinyújtjuk, majd két ujjal egyforma darabokat csipkedünk le a tésztából, amit a levesben megfőzünk.

Forrás: receptneked.hu
Forrás: Sztárklikk

További Gasztro hírek