2017.04.25. kedd
névnap: Márk
Gasztro

Finomságokkal töltött kenyér

2017. Április 18. 18:48

A hústvétról megmaradt sonkát, főttojást is felhasználhatjuk az étel elkészítéséhet.

Hozzávalók

tojás
szalonna
szalámi
trappista sajt
lila hagyma
sonka

Elkészítése

A kenyeret kockásra bevagdossuk a 2/3-ig, vagyis az alsó egyharmada egyben marad, ez tartja az egészet össze.
Főzzünk tojást, szeleteljünk fel szalonnát, sonkát, szalámit, trappista sajtot és lila hagymát. Közben bekapcsoljuk a sütőt körülbelül. 180 fokra, hogy előmelegedjen.
A bevagdosás mentén az egyik irányban felszeletelt vajjal rakjuk ki a sorokat. A másik irányban pedig kerüljenek a finomságok a sorok közé. 2-3 félét is tehetünk egy helyre.

Mikor elkészülünk vele, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, sajtot reszelünk a tetejére, lefedjük és körülbelül. 20-25 percig sütjük. Miután levettük róla a tetejét, rápirítjuk a sajtot.

Forrás: receptekneked
További Gasztro hírek