2017.12.13. szerda
névnap: Luca
Gasztro

Fűszeres pulykaraguval töltött tök

2017. február 08. 08:10

Látványos és finom étel.

Hozzávalók: 4 személyre
- 1 csokor csombor
- 1 csokor bazsalikom
- őrölt bors
- só
- 1-2 színes kaliforniai paprika
- 70 dkg pulykamell
- 1 evőkanál vaj
- porcukor
- 2 sütőtök

Elkészítés:


A sütőtök gömbölyű végét levágjuk úgy, hogy tölthető legyen. A magos felét porcukorral (esetleg gyömbérrel) meghintjük, majd 160 fokon a sütőben készre sütjük. Mikor megsült, a magját eltávolítjuk (azért utána, mert így sokkal finomabb lesz). Mindeközben a tök vékonyabbik részét kockára vágjuk, és vajon elkezdjük párolni. Amikor félpuha, hozzáadjuk a szintén kockára vágott pulykamellet és az ugyancsak kockákra vágott színes paprikákat. A ragut sóval, borssal, bazsalikommal és csomborral fűszerezve pároljuk készre, végül a sült tök belsejébe tálaljuk.
További Gasztro hírek