2017.07.23. vasárnap
névnap: Lenke
Gasztro

Gombás-juhtúrós cukkíni

2017. június 20. 05:19

Könnyű nyári egytálétel, amivel biztos sikert aratunk a családi asztalnál. Vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:

4 db kisebb cukkíni
30 dkg gomba
2 paradicsom
10 dkg juhtúró
1 csokor petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál olaj
zsemlemorzsa

bors

A megmosott cukkínit hosszában vágd ketté, majd lobogó, sós vízben 10 percig főzd elő. Ezután alaposan csepegtesd le, vájd ki a magjait, és egy keveset a húsából is, amit tegyél félre.

Egy evőkanál olajon pirítsd meg a vékonyra szeletelt gombát, majd, ha levet eresztett, mérsékeld a hőfokot, és add hozzá a meghámozott, darabolt paradicsomot, a kivájt padlizsánhúst, a vágott petrezselymet, valamint a zúzott fokhagymát. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd fedő alatt párold puhára.

Tedd a négy cukkínit egymás mellé egy kiolajozott tepsibe, szórj a mélyedésbe juhtúrót, majd töltsd meg a gombás töltelékkel, hintsd meg zsemlemorzsával, locsold meg a tejföllel, és süsd 10-15 percig a 180 fokra előmelegített sütőben.
Forrás: femina.hu

További Gasztro hírek