2017.06.23. péntek
névnap: Zoltán
Gasztro

Gombás-spenótos quiche

2017. január 07. 08:15

Remek vendégváró.

Hozzávalók: 4 személyre

AZ ALAPTÉSZTA
- 1 tojás
- 1 dl víz
- 30 dkg finomliszt
- pici só

A TÖLTELÉK
- 10 dkg sajtkrém
- 2 dl tejszín
- 2 tojás
- pár gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- 50 dkg spenót
- 8 nagy csiperkegomba

Elkészítés:

AZ ALAPTÉSZTA
ELŐKÉSZÍTÉS: 40 perc - SÜTÉS: 45 perc - Összegyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kerek formát úgy, hogy pereme is legyen. 150 fokos sütőben 10 percig elősütjük.

A TÖLTELÉK
Összevágjuk a gombát, és a spenóttal együtt serpenyőbe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, 10 perc alatt puhára pároljuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a két tojást, a tejszínt és a sajtkrémet, elkeverjük. Az elősütött alapba öntjük, és 150 fokon még félórán át sütjük. Reszelhetünk sajtot a tetejére.
További Gasztro hírek