Héjában sült krumpli lecsós chilivel

2018. May. 27. 16:30

Könnyen elkészíthető ebéd vagy vacsora lehet, hiszen a fő alapanyagokból szinte biztosan mindegyik van otthon: paradicsom, paprika és krumpli.

Hozzávalók: 
4 közepes méretű burgonya (175g-225g/db), 
400g kész lecsó, 
½ tk paprika, 
2 csepp Tabasco szósz, 
maroknyi friss koriander, 
ízlés szerint tejföl, 

Alaposan mossuk, és súroljuk meg a burgonyákat. Töröljük szárazra és hegyes késsel szurkáljuk meg több helyen. Dörzsöljük be a burgonyák héját kevés olajjal, sózzuk meg, majd tegyük sütőlemezre. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 1 ¼ óráig, amíg meg nem puhul. Amikor a burgonya már majdnem kész, melegítsük fel a lecsót egy tálban a paprikával és a Tabascoval.  Hosszában vágjuk be a burgonyákat, halmozzuk a tetejére a tölteléket. A koriander leveleit csipkedjük le, a szárát vágjuk apróra, szórjuk a tetejére. Sovány tejföllel tálaljuk.

Forrás: anna.hu.