2017.02.27. hétfő
névnap: Ákos, Bátor
Gasztro

Hideg, fűszeres koktélparadicsom-leves

2017. január 10. 08:15

Kitűnő előétel.

Hozzávalók: 4 személyre
- reszelt parmezán
- 1 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors
- só
- 1 késhegynyi őrölt koriandermag
- 1 késhegynyi őrölt mustármag
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 zeller
- 1 kg koktélparadicsom

Elkészítés:

A paradicsomból 4 szemet félreteszünk, a többit a kisebb kockákra vágott zellerrel és zellerszárral, a feldarabolt vöröshagymával és fokhagymával, valamint a fűszerekkel együtt turmixgépbe tesszük, és összeturmixoljuk. A levest szűrőn leszűrjük, szükség szerint utánízesítjük sóval és frissen őrölt borssal. A levesbetétnek szánt paradicsomok héját keresztirányban bevágjuk, majd serpenyőben egy kevés olívaolajon körben megpirítjuk. Ezután könnyen lehúzhatjuk a héjukat. A levest egy-egy szem sült koktélparadicsommal bélelve, reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk. Pirított kenyérkockákat kínálhatunk hozzá.
További Gasztro hírek