2017.07.24. hétfő
névnap: Kinga, Kincső
Gasztro

Hűsítő gyümölcsleves

2017. július 17. 12:12

A gyümölcsleves kiváló lehet a meleg időben, hiszen gyorsan elkészül, a lédús gyümölcsök csillapítják a szomjat, ráadásul még egészséges is. Elkészítése sem igényel különösebb tudást.

Hozzávalók:

200 g főzőtejszín
1 kg vegyes gyümölcs
1 mokkáskanál őrölt fahéj
5 db szegfűszeg
1 kávéskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál cukor /vagy cukor pótló/
1 csipet só
1 pár csepp rumaroma
1 csapott evőkanál liszt a habaráshoz

Elkészítése:


Az idényjellegű gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk (lehet vegyes gyümölcskonzervből is készíteni, ez esetben a cukrot mellőzzük, mert a konzerv cukros)

A gyümölcsöket, hideg vízben tegyük fel főni cukorral, csipet sóval, a reszelt citromhéjjal, és a szegfűszeggel.

Ha megfőttek a gyümölcsök, keveset kiveszünk a léből, és a főzőtejszínnel összekevert lisztet temperáljuk(hőkiegyenlítés) majd csomómentesre keverve visszatöltjük. Beletesszük az őrölt fahéjat is, és felforraljuk.

Hideg vízfürdőben hagyjuk kihűlni, de akár melegen is tálalható.
Forrás: Sztárklikk

További Gasztro hírek