2017.11.18. szombat
névnap: Jenő
Gasztro

Joghurtos sárgarépa saláta

2017. június 11. 10:19

Lehet önmagában is enni, de köretként sültek, például grillezett csirkemell mellé is kiváló.

Hozzávalók:

400 g sárgarépa
80 g lilahagyma
150 g natúr joghurt
2 ek szezámolaj
1 tk mustár
chili ízlés szerint
2 tk alma balsamico velvet (Pödör)
1 mk madras curry
2 mk szezámmag
1-2 csipet só
2 tk snidling

Elkészítése:

A sárgarépát meghámozzuk, majd vékonyan felszeleteljük. Le is reszelhetjük kissé vastagabbra.
Hagyjuk 5 percet állni, majd nyomkodjuk ki a levét. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.
A sárgarépát összekeverjük a lilahagymával.

A natúr joghurtot összekeverjük a szezámolajjal, az ecettel, a mustárral, 1-2 csipet sóval, a curry porral, és ízlés szerinti chilivel. A zöldségeket összekeverjük az öntettel, és jól behűtjük.

A szezámmagot egy üres serpenyőben megpirítjuk.
A kész salátát ezzel, és a finomra vágott snidlinggel tálaljuk.

Forrás: ritakonyhaja.hu
További Gasztro hírek