2017.06.24. szombat
névnap: Iván
Gasztro

Joghurtos sültcékla-leves almával, angol zellerrel

2017. március 19. 15:35

Fantasztikus tavaszi ízvilág és igazi vitaminbomba.

Hozzávalók: 4 személyre
- kicsi méz vagy cukor
- só
- 1 citrom
- 3 savanykás alma
- 3 szál angol zeller
- fél dl olívaolaj
- 60 dkg cékla
- 1 kis pohár joghurt
- vagy 1 kis pohár víz

Elkészítés:

Előkészítés: 15 perc - sütés: 45 perc.

Megmossuk a céklagumókat, egyesével alufóliába csomagoljuk, és 180-200 fokos sütőben puhára sütjük. Közben egy fazékban az olívaolajon roppanósra pároljuk a felkarikázott zellert meg a cikkekre vágott almát. Egy maréknyit kiveszünk belőle a tálaláshoz, félrerakjuk. A fazékban maradt alapanyagokhoz hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott céklát, felöntjük egy liter vízzel, és felforraljuk. Közben ízesítjük reszelt citromhéjjal, frissen facsart citromlével, sóval, esetleg pici mézzel vagy cukorral. Ha felforrt, botmixerrel krémesítjük, végül hozzákeverjük a joghurtot. A félretett, megpárolt almát és zellert adjuk hozzá betétként.
Szerző: Pásztor Tünde

További Gasztro hírek