2017.03.30. csütörtök
névnap: Zalán
Gasztro

Joghurtos tiramisu sült eperrel

2017. január 09. 08:25

Hagyományos desszert egy kicsit megbolondítva.

Hozzávalók: 4 személyre
- 1 nagy bögre kávé
- 1 kis csomag babapiskóta
- 50 dkg eper
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl tejszín
- 1 nagy pohár görög joghurt
- 2 evőkanál rum
- kakaópor

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 25 perc - SÜTÉS: 30 perc - PIHENTETÉS: 3 óra - Az epret megtisztítjuk, feldaraboljuk, összekeverjük 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Tepsibe öntjük, és 200 fokos sütőben 30 percig sütjük. Habot verünk a tejszínből 5 dkg porcukorral és a habfixálóval. A mascarponét összevegyítjük a joghurttal és a maradék porcukorral, végül beleforgatjuk a tejszínhabot. Egy lapos, szögletes üvegtál aljára teszünk egy réteg krémet, rá a rumos kávéban megáztatott piskótát, egy adag hideg sült epret, és ezt folytatjuk a tetejéig. A tetejére krém kerüljön. Megszórjuk kakaóval. Hűtőszekrényben pihentetjük pár órát tálalás előtt.
További Gasztro hírek