2017.10.21. szombat
névnap: Orsolya
Gasztro

Kecskesajt saláta

2017. február 15. 08:00

Könnyű és izgalmas.

Hozzávalók: 4 személyre
- 4 fej lila fodros saláta (lollo rosso)
- 10 dkg pekándió
- balzsamecet
- olívaolaj
- 20 dkg kecskesajt
- 1 alma
- 1 maréknyi búzacsíra

Elkészítés:

A salátát jól megmossuk, letépkedjük, és egy keverőtálba tesszük a búzacsírával együtt. Ízlés szerint meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal és balzsamecettel, azután kistányérokra halmozzuk. A tetejére kockára vágott kecskesajtot teszünk. A pekándiót pici olívaolajon megpirítjuk, és azt is a salátára szórjuk. Az almát megtisztítjuk, kivesszük a magházat, utána cikkekre vágjuk. Egy kevés olajon serpenyőben megpirítjuk, és díszként használjuk a salátánk tetejére.
További Gasztro hírek