2017.09.21. csütörtök
névnap: Máté
Gasztro

Két jeges leves a forróság ellen

2017. augusztus 06. 16:09

Enni a forró nyári napokon is kell és a folyadék is kell. Miért ne együnk hát jéghideg, vagy legalábbis hűsítő leveseket?

Jeges paradicsomleves

Hozzávalók:

2 szem félbevágott, érett miniparadicsom, 2 nagy, lehámozott paradicsom, 1 evőkanál fehér borecet, 4 evőkanál olívaolaj, 6 dl paradicsomlé, 1 kávéskanál cukor, só, őrölt feketebors ízlés szerint, friss petrezselyemzöld a tálalásnál.

Elkészítés:

A paradicsomot, ecetet, olívaolajat, paradicsomlevet és cukrot elektromos keverővel egészen finomra mixeljük. Beleöntjük egy műanyag tálba, és 3-4 órán vagy egy éjszakán keresztül hűtjük. Fogyasztás előtt megszórjuk friss petrezselyemzölddel, és márványsajtos, lila hagymás pirítóssal tálaljuk.

Uborkás joghurtos krémleves


2 db kígyóuborka 1 kisebb fej vöröshagyma 2 nagy pohár natúr joghurt só bors 12 gerezd fokhagyma ízlés szerint bazsalikom petrezselyem a díszítéshez: paradicsom fekete olívabogyó 5 dkg juhsajt vagy bármilyen vágható sajt

Elkészítés:

A felkockázott kígyóuborkát és a finomra vágott hagymát kevés joghurttal összeturmixoljuk, majd beleöntjük a maradék joghurtot is, melyet ezután sóval, borssal, a finomra vágott fokhagymával és 1-1 teáskanálnyi friss, apróra vágott bazsalikommal, illetve petrezselyemzöldjével ízesítünk.

A krémlevest tálaláskor ízlés szerint díszítjük néhány szem karikára vágott fekete olívabogyóval és 5 dkg kockára vágott juh-, vagy bármilyen vágható sajttal.
Forrás: Sztárklikk

További Gasztro hírek