2017.12.18. hétfő
névnap: Auguszta
Gasztro

Máktorta sárgabarackfagylalttal

2017. január 12. 08:00

Mutatós és nagyon finom desszert.

Hozzávalók: 4 személyre
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg darált mák
- 15 dkg finomliszt
- 5 tojás
- csipet őrölt fahéj
- kevés barackpálinka
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 4 adag sárgabarackfagylalt
- 4 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a porcukorral meg a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, mindegyikkel alaposan kikeverve a tésztát. Végül belekeverjük a fahéjat, a citromhéjat és a darált mákkal összekevert lisztet. A tésztát kivajazott-kilisztezett, körülbelül 22 cm-es tortaformába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben mintegy 20 percig sütjük. A kihűlt süteményt szeletekre vágjuk, és 1-1 gombóc fagylalttal, valamint felforrósított, kevés pálinkával megbolondított baracklekvárral - vagy, ha úgy tetszik, gyümölcsöntettel - tálaljuk.
További Gasztro hírek