2017.11.18. szombat
névnap: Jenő
Gasztro

Menő lett a lekvárfőzés

2017. június 01. 20:25

Egyre látványosabb gasztroforradalomnak lehetünk tanúi, amely abban is megnyilvánul, hogy simán trendi lett a főzés tudományának hódolni.

A nyár beköszöntével egyre több gyümölcs válik normális áron elérhetővé, így akár otthonra, akár ajándékba készíthetünk csalafinta lekvárkülönlegességeket.


Áfonyás lilahagyma-lekvár

Hozzávalók: 4 személyre
- 1/2 dl balzsamecet
- ízlés szerint fahéj
- őrölt kömény
- őrölt fekete bors
- 10 dkg áfonya
- só
- 20 dkg barna cukor
- 1 dl étolaj
- 2 kg lila hagyma
- 1 csipet nátrium-benzoát

Elkészítés:

A lila hagymát nagyon apróra felszeleteljük. Az olajon aranybarnára karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk a hagymát, enyhén megsózzuk. Fedő alatt kicsit pároljuk, hogy levet engedjen, majd ízlés szerint fűszerezzük. Amikor félig kész, hozzáadjuk az áfonyát meg a balzsamecetet, és sűrűsödésig főzzük. Végül belekeverjük a tartósítószert, és üvegekbe rakjuk.

Recept: Vidék íze
Ha szeretteinket akarjuk meglepni, tegyük a kész finomságot csinos csatos üvegekbe és alkoholos filccel, saját kézírásunkkal kanyarintsuk rá, mit rejt a kübli.
Forrás: Sztárklikk
Szerző: Zs!

További Gasztro hírek