2017.11.18. szombat
névnap: Jenő
Gasztro

Mézes kacsamell friss ropógós salátával

2017. október 28. 11:11

A kacsa sok módon elkészíthető, de a hagyományos kacsasült szerintünk felülmúlhatatlan. Most egy izgalmas kacsamell receptel lephetjük meg a családot.

Hozzávalók:

4 személyre,
4 db kacsamell,
20 g darált erőspaprika,
2 ek. méz,
gyömbér, só,
szójaszósz, olivaolaj,
jégsaláta, friss saláták
balzsamecet, petrezselyemzöld

Elkészítés:

Először elkészítjük páclevet, gyömbért reszelünk, egy tálba tesszük, szójaszószt, olivaolajat, adunk hozzá, darált erős paprikát, kevés sót és borsot. A bőrös kacsamellet bevagdossuk , majd belerakjuk, megforgatjuk a pácba, és pár órát hűtőbe letakarva állni hagyjuk.

A bevágott oldalán elkezdjük sütni, utána a sütőben készre sütjük. Amikor a hús megsült, félrerakjuk és a pecsenyeléhez hozzáadjuk a mézet és a maradék páclevet, összeforraljuk, ha kell ízesitjük.

A salátákat darabokra tépjük, petrezselyemzöldet, sót, borsot szórunk rá, balzsamecettel, olívaolajjal meglocsoljuk, és összekeverjük. Tálaláskor a kacsamelleket felszeleteljük, tányérra rakjuk, egyik felét leöntjük a pecsenyelével, hagymás rösztit és ropógós salátát adunk mellé.
Forrás: Sztárklikk

További Gasztro hírek