2017.12.18. hétfő
névnap: Auguszta
Gasztro

Mozarellatornyok a vendégek tiszteletére

2017. május 25. 20:42

A piacokra megérkeztek a gyönyörű mélylila színben pompázó padlizsánok. Kiválasztásuknál mindig arra ügyeljünk, hogy héjuk feszes és fényes legyen. Ha hétvégén vendégeket várunk, remekül mutat az asztalon néhány tucat mozarellatorony, ami a szépségén túl ráadásul nagyon-nagyon finom.

Mozarellatorony

Hozzávalók: 4 személyre

- őrölt bors
- só
- fél csokor bazsalikom
- fél csokor oregánó
- 5 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál fehér balzsamecet
- 4 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 padlizsán
- 40 dkg mozzarella



Elkészítés:
ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc
PIHENTETÉS: 30 perc

Felszeleteljük a paradicsomot, megsózzuk, megszórjuk borssal és finomra vágott oregánóval. Összekeverjük a balzsamecetet két evőkanál olívaolajjal, meglocsoljuk vele a paradicsomot, és hagyjuk érni félóráig. A padlizsánt is felkarikázzuk, sózzuk, hagyjuk állni 20 percet. Egy serpenyőben két evőkanál olívaolajon megpirítjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Kiszedjük, és a helyén megsütjük a padlizsánt a maradék olajon. Négy kis tornyot építünk a sült padlizsánból, a paradicsomkarikákból és a mozzarellából. Meglocsoljuk a paradicsom levével, megszórjuk a fokhagymával és a bazsalikomlevelekkel.

Recept: Vidék íze
Forrás: Sztárklikk

További Gasztro hírek