2017.10.20. péntek
névnap: Vendel
Gasztro

Narancsos birsalma chutney lila hagymával

2017. február 07. 08:00

Zseniális ízkombináció.

Hozzávalók: 4 személyre
- 1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 kávéskanál rózsabors
- 1 fej lila hagyma
- 1 narancs
- 4 birsalma
- só

Elkészítés:

Megtisztítjuk, kockára vágjuk a birset (lehet héjastul is), és feltesszük párolódni a kockára vágott hagymával együtt. Belereszeljük a gyömbért (vagy megszórjuk az őrölt gyömbérrel), hozzáadjuk a narancs vékonyra vágott héját. A narancshúst megtisztítjuk a fehér hártyáktól, felkockázzuk, és ezt is hozzátesszük. Rózsaborssal, sóval ízesítjük, és együtt készre pároljuk. Nem kell pépesre főzni, maradhat roppanós, darabos. Ha szeretjük, erősíthetjük az ízét csilivel is.
További Gasztro hírek