2017.07.27. csütörtök
névnap: Olga
Gasztro

Óda a májusi zöldségekhez

2017. május 28. 06:00

Ebben a hónapban már egyre gyakrabban érezni a nyár beköszöntét. Ilyenkor szervezetünk mind gyakrabban vágyik a friss zöldségekre, amelynek most aztán igazán szezonja van. Fantasztikus ízű és egészséges egytálételeket készíthetünk nagyon egyszerűen.

Buddha-tál puliszkával, céklával, gombával, avokádós öntettel

Hozzávalók: 4 személyre

A SALÁTÁHOZ
- fél avokádó
- 1 marék főtt lencse
- 1 bébicékla
- 1 marék vízben főtt, fokhagymás kukoricadara
- 1 marék saláta
- fél marék gombakonzerv
- megpirítva fél marék felkockázott batáta (édesburgonya)
- 1 kávéskanál fekete szezámmag

AZ ÖNTETHEZ
- bors
- fél avokádó
- 1 teáskanál citromlé
- só

Elkészítés:

A SALÁTÁHOZ
A hozzávalókat 1 személyre kalkuláltuk: Egy gömbölyded tálba kanalazzuk a kukoricadarát. A tetején elrendezzük a többi hozzávalót.

AZ ÖNTETHEZ
Az öntet hozzávalóit turmixban pürésítjük, pici vízzel hígítjuk megfelelő sűrűségűre. Meglocsoljuk vele a salátát, megszórjuk fekete szezámmaggal.

Recept: Vidék íze
Forrás: Sztárklikk

További Gasztro hírek