2017.11.20. hétfő
névnap: Jolán
Gasztro

Rosé kacsamell piros bogyós öntettel, rizottóval

2017. Április 09. 10:08

Nagyon finom, amit ráadásul rövid idő alatt készíthetünk el, és garantált a siker.

Hozzávalók (4 főre)

2 kacsamell,
só,
bors,
400 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék,
2 csésze arborio rizs (kerek szemű rizs),
olívaolaj,
fokhagyma,
0,5 l alaplé,
2 dl száraz fehér bor
150 g juhtúró,
1 fej vöröshagyma

Tálaláshoz: friss snidling

Elkészítés:

A rizottóhoz a hagymát apróra vágom, olajon megfuttatom, üvegesre párolom, majd hozzáadom a fokhagymát, a rizst és felöntöm a fehérborral. Folyamatosan kevergetem, amíg a bor el nem fő. Utána adagonként felöntöm az alaplével. Minden alkalommal hagyom, míg elfő a leve, ekkor öntöm hozzá az újabb adag alaplevet.

A végén, amikor a rizs megfőtt, hozzákeverem a juhtúrót, ami a meleg rizsbe nagyon gyorsan beleolvad majd.

A kacsát a bőrénél óvatosan beirdalom, sózom, borsozom, más fűszer nem is kell rá.
Egy hideg serpenyőben a bőrével lefele fordítva kb. 5-6 percig sütöm, majd 30 másodpercig a húsos oldala felől is, majd megy a sütőbe 15 percre.

Amikor elkészült, azonnal kiveszem, és még 5 percig pihentetem, csak utána szeletelem fel.
Az öntethez a gyümölcsöt egy kevés vízzel összeforralom, egy kevés befőző cukorral sűrítem, majd rúdmixerrel kissé pürésítem.

Forrás: eletforma.hu
További Gasztro hírek