2017.09.21. csütörtök
névnap: Máté
Gasztro

Sajtkrémes töltött tojás

2017. Április 16. 19:33

A hidegtál egyik kiváló étele lehet ez a finom sajtkrémmel töltött tojás, amely finom tejszínnel és sajtokkal van ízesítve.

HOZZÁVALÓK

5 db tojás,
10-10 dkg ementáli és trappista sajt,
5 dkg márványsajt,
5 dkg vaj,
10 dkg besamelmártás,
1 kígyóuborka,
2 dl majonéz,
1 dl habtejszín,
1 dl kechaup,
1 tk. Porcukor,
fél citrom leve,
fél fej saláta,
1 zöldpaprika.

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, félbe vágjuk, és kiszedjük a belsejüket. A sárgájukat vajjal, a besamelmártással és a márványsajttal kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt eidami sajtot, ízesítjük sóval, borssal, majd habosra keverjük. Az így elkészült krémet nyomózsákba töltjük és megtöltjük vele a tojásokat.

Forrás: noinetcafe.hu
További Gasztro hírek