2017.10.17. kedd
névnap: Hedvig
Gasztro

Sárgarépaleves sajtos pirítóssal

2017. január 06. 08:05

Könnyű elkészíteni és nagyon finom.

Hozzávalók: 4 személyre
- 15 dkg trappista sajt
- 4 szelet bagett
- só
- 5 dl húsalaplé
- 1/2 csokor oregánó
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál finomliszt
- 10 dkg vaj
- 4 sárgarépa
- 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, folyamatosan kevergetve vajas rántást készítünk. Hozzáadjuk a megtisztított, reszelt sárgarépát, ezzel is pirítjuk egy keveset, jól megforgatjuk a rántásban a répát. Felengedjük a csirkealaplével meg a tejszínnel, sóval, és apróra vágott oregánóval ízesítjük. Forrás után még 2-3 percig főzzük, és már kész is van a leves. A vékonyra vágott kenyérszeleteket bőven megszórjuk reszelt sajttal, azután a forró sütőben pirosra sütjük. Tálalás előtt a levesre kevés olívaolajat csepegtetünk, és a forró sajtos pirítós kíséretében kínáljuk.
További Gasztro hírek