2017.09.22. péntek
névnap: Móric
Gasztro

Sült busaszelet zöldséges nokedlivel

2017. január 11. 08:00

Frappáns ízkombináció.

Sült busaszelet
- 1 szál újhagyma
- 1 paradicsom
- 1 pritamin paprika
- 20 dkg ceruzabab
- 1 evőkanál vaj
- fekete bors
- só
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 evőkanál finomliszt
- 1,5 dl étolaj
- 60 dkg busafilé
- 1 csokor petrezselyem zöldje

Nokedli
- 2 tojás
- 1/2 kg finomliszt
- só

Elkészítés:

Sült busaszelet
A megmosott és lecsepegtetett halat 3 cm-es szeletekre vágom. Sózom, borsozom, paprikás lisztbe forgatom, és serpenyőben, forró olajon mindkét oldalát megsütöm. Nagy serpenyőben vajat hevítek, és a 2-3 cm-es darabokra vágott ceruzababot megpárolom. Mikor már majdnem puha, hozzáadom a darabolt paprikát, a kockára vágott paradicsomot és a felkarikázott újhagymát. Tovább pirítom, sózom, borsozom, majd a végén a leszűrt nokedlit is belekeverem, kevés pirospaprikát hintek rá, és hirtelen átpirítom. Tálaláskor a nokedlit tányérra halmozom, megszórom vágott petrezselyemmel, és melléteszem a sült busaszeleteket.

Nokedli
A lisztből, tojásból, sóból és kevés vízből nokedlit készítek.
Szerző: Petrovics György

További Gasztro hírek