2017.11.18. szombat
névnap: Jenő
Gasztro

Szezámmagos csirke pirított tésztával

2017. november 03. 07:38

A csirkemell szinte mindenhogy jó, egyféleképpen nem, ha kiszárítod. Temérdek praktika van ennek elkerülésére, talán a legjobb és legismertebb módszer az, ha készítés előtt tejbe áztatod a húst, így biztosan omlósabb lesz, de az sem árt neki, ha ha sóoldatban úsztatod meg sütés előtt.

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell filé
1 tojás
3 evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
1,5 kávéskanál sütőpor

víz, amennyit felvesz

Máz:

5 evőkanál ketchup
3 evőkanál méz
ízlés szerint chilipor
3 evőkanál szezámmag

Tészta:

1 csomag spagetti tészta
2 nagyobb fej lilahagyma
3 sárgarépa
fél csésze zöldborsó
3 evőkanál szójaszósz
só, bors
3 evőkanál olaj

Elkészítése:

A csirkemellet feldaraboljuk kis kockára. A bunda hozzávalóit egy tálban összekeverjük annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, hagyjuk egy kicsit állni, míg a mázat elkészítjük.

A mázhoz hozzávalóit jól összekeverjük.

A tésztát kifőzzük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a répát felszeleteljük és megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a zöldborsót mikor már majd nem puha és fűszerezzük. A kész tésztát összekeverjük a már megpirított zöldségekkel, majd hozzáadjuk a szójaszószt.

Forró olajban világosbarnára sütjük a csirkemellet, majd még melegen beleforgatjuk a mázba.
Forrás: Sztárklikk

További Gasztro hírek