2017.11.18. szombat
névnap: Jenő
Gasztro

Tejfölös paprikás tarja, gombás hajdinakásával

2017. június 01. 11:11

Egyszerűen elkészíthető egytálétel. A hajdinakása nagyon egészséges, sokoldalú, diétában is bátran ajánlható.

HOZZÁVALÓK

1 ek MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel
20 dkg hajdina
20 dkg sertéstarja
15 dkg gomba
egy kevés rozmaring
egy kevés babérlevél
2 pohár tejföl
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
2 db tv paprika

ELKÉSZÍTÉS

A tarja szeleteket egy éjszakára, zúzott fokhagymás, borsos pácban érleljük.
Másnap tepsibe pakoljuk, megsózzuk és fólia alatt közepe erősségű sütőben 45 percig pároljuk, szükség szerint kevés vizet önthetünk alá.

A paprikát kis kockákra vágjuk belekeverjük a tejfölbe és MAGGI Ízvarázzsal ízesítjük.

A húsokról levesszük a fóliát, egységesen elosztjuk a tetejükön a paprikás-tejfölt, és kicsit erősebb hőfokon 15-20 perc alatt szépen összesütjük, megpirítjuk.

A gombát felszeleteljük, egy kevéske zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a hajdinát, megsózzuk, babérlevéllel, rozmaringgal ízesítve, a rizshez hasonlatos módon készre pároljuk.
Forrás: Sztárklikk

További Gasztro hírek