2017.10.21. szombat
névnap: Orsolya
Gasztro

Tejszínes karalábéleves rántott karalábéval

2017. február 12. 20:55

Tartalmas előételként vagy könnyed vacsorának is remek választás.

Hozzávalók: 4 személyre

Tejszínes karalábéleves rántott karalábéval
- só
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- 5 dkg vaj
- 4 karalábé

Levesbetét
- 10 szelet trappista sajt
- 2 tojás
- finomliszt
- zsemlemorzsa
- étolaj

Elkészítés:

Tejszínes karalábéleves rántott karalábéval
A karalábét meghámozzuk, a friss, zsenge leveleit félretesszük, és 8 szép szelet kivételével centis kockákra vágjuk. A felforrósított vajon megpároljuk a karalábékockákat, és hozzáadunk egy jó maréknyit az apróra vágott zsenge levelekből is. Megsózzuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Amikor forr, hozzáadjuk a tejszínnel kikevert lisztet. Felöntjük körülbelül 8 dl vízzel, és a levest készre főzzük.

Levesbetét
A sajtszeleteket körbevágjuk akkorára, amekkorák a karalábékarikák. (A "hulladéknak" biztosan akad majd gazdája!) Egymásra teszünk egy-egy karalábé- és sajtszeletet, majd lisztbe, felvert és megsózott tojásba, zsemlemorzsába forgatva duplán bepanírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük.
Szerző: Pásztor Tünde

További Gasztro hírek