2017.01.19. csütörtök
névnap: Sára
Gasztro

Tormás bundában sült tőkehal fűszeres rántottával

2017. január 08. 08:10

Izgalmas fogás friss uborkasalátával tálalva.

Hozzávalók: 4 személyre

Tormás bundában sült tőkehal fűszeres rántottával és uborkasalátával
- 80 dkg tőkehalfilé
- só
- citromlé
- őrölt bors
- 2 evőkanál finomliszt
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 tojás
- 1 evőkanál reszelt torma
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 8 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál vaj
- 20 dkg póréhagyma
- 15 dkg garnéla

Uborkasaláta
- 2 teáskanál só
- 3 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál ecet
- 4 evőkanál étolaj
- 3 evőkanál mustármag
- 1/2 csokor kapor
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg kígyóuborka

Elkészítés:

Tormás bundában sült tőkehal fűszeres rántottával és uborkasalátával

A halszeleteket meglocsoljuk citromlével, és körülbelül 5 percig érleljük. Azután sóval, borssal fűszerezzük, és a liszttel elkevert zsemlemorzsával meghintjük. A tojásba belekeverjük a reszelt tormát és az apróra vágott petrezselyem zöldjét, sózzuk, borsozzuk. A felhevített vajon kiolvasztjuk a csíkokra vágott szalonnát. A halat a tojásos masszába forgatjuk, végül aranybarnára sütjük a zsiradékban, és sütés után melegen tartjuk. A karikákra vágott pórét és a garnélát a fűszeres tojásmasszába forgatjuk. A tojásos masszát a zsiradékba öntjük, és gyenge tűzön rántottát sütünk belőle. A halat a rántottával együtt tányérokra, a salátát négy tálkába osztjuk. Sült krumplival is nagyon ízletes.

Uborkasaláta

A salátához a darabokra vágott salátauborkát tálba tesszük. Összekeverjük a sót a cukorral, az ecettel, az olajjal, a mustármaggal, a lecsipkedett kaporlevelekkel és a kockákra vágott hagymával, majd beleforgatjuk az uborkát.
További Gasztro hírek