2017.04.26. szerda
névnap: Ervin
Gasztro

Vörös bársony cupcake

2017. február 14. 08:00

Tökéletes választás akár Valentin-napra is.

Hozzávalók: 4 személyre

A CUPCAKE
- pici citromlé
- fél csomag sütőpor
- 1 púpozott evőkanál holland kakaó
- fél csésze étolaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csésze barna cukor
- 1 csésze céklapüré
- 2 tojás
- 2 csésze liszt
- (rózsaszínű) színes szórócukor

A KRÉM
- 15 dkg fehér csokoládé
- 15 dkg vaj

Elkészítés:

A CUPCAKE
ELŐKÉSZÍTÉS: 25 perc - SÜTÉS: 20 perc - PIHENTETÉS: 3,5 óra - Egy nagy tálban összekeverjük a két egész tojást a céklapürével és az olajjal. Kis citromlével ízesítjük. Egy másik tálban összevegyítjük a barna cukrot a vaníliás cukorral, a liszttel, a kakaóval és a sütőporral. Végül a két tál tartalmát fakanállal elvegyítjük egymással. Nem szabad túlkeverni. A muffinsütő mélyedéseibe papírkosárkákat teszünk, félig-háromnegyedig megtöltjük tésztával. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. (A céklapüré: Héjastul megfőzzük a céklát, majd ha kicsit hűlt, meghámozzuk, és aprítógépben, víz hozzáadása nélkül pürésítjük. Még egyszerűbb, ha főtt céklát veszünk (nagy áruházakban kapható, azt csak pürésíteni kell.)

A KRÉM
A krémhez egy tűzálló tálba rakjuk a felkockázott vajat és az apróra tördelt fehér csokit. Gőz fölé rakjuk, és fakanállal kevergetve összeolvasztjuk. Ha kihűlt, legalább három órára hűtőszekrénybe rakjuk. Utána kivesszük, hagyjuk félórát melegedni a konyhapulton, majd elektromos habverővel kihabosítjuk. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és rányomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Megszórjuk színes cukorkával.
További Gasztro hírek