Orbán beindította a szavazatvásárlást

Amit a DK kolozsvári videója bemutat, az az igazság. Nem riogat, nem kelt gyűlöletet. Bemutatja, hogy miért kell elmenni szavazni itthon Orbán és a Fidesz ellen.

Olvasom néhány helyen, hogy ejnye, meg nahát, ez a videó... Pedig a történet oly egyszerű és világos: Orbán szavazati jogot adott a határon túli magyaroknak - amit még a 2004-es népszavazás idején is tagadott, hogy ez lenne a célja -, ezzel elkezdte nemzeti érzéseink kiárusítását, pénzzé tételét, megnyitotta a magyar magyar elleni harcot és beindította a szavazatvásárlást. A Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán megjelent videó hűen ábrázolja, hogy a Kolozsvár főterén megszólítottak mindegyike a Fideszre fog szavazni. 2014-ben még csak egy mandátumot jelentett a Fidesznek a határon túlról érkező voks - ebből lett a kétharmad -, idén ez akár 2-3 fideszes képviselői hely is lehet, mert még többen szavaznak majd, mint négy éve. Ráadásul idén ezt már nagyrészt az RMDSZ szervezi, a leadott szavazatok ellenőrizhetetlenek lesznek: annyit és azt hazudnak, amennyit és amit csak akarnak. A DK videója ellen tart a Fidesz mindent elárasztó propagandájának. Elég nagy baj, hogy a többi párt befekszik Orbánnak, amikor nem mer beszélni a témáról, vagy kiszalad Erdélybe, hogy ott aztán a megaláztatás jusson nekik.  A DK videója azt üzeni: idehaza mindenkinek el kell menni szavazni, hogy ki lehessen egyenlíteni a kintről a Fidesz által megvásárolt voksokat.  A felmérések szerint az emberek 70 százaléka nem ért egyet azzal, hogy az is szavazhasson, aki soha nem élt itt. (Áder János 1993-ban erről beszélt a Parlamentben....)  A Fidesz bukásához el kell menni szavazni április 8-án. Erről szól a Demokratikus Koalíció leleplező kisfilmje. Nem többről, de nem is kevesebbről.

2018. March. 26. 12:53

Ürüléket gyűjt az Orbán család ügyvédje

A fotó tanúsága szerint sajátos módon kampányol Bajkai István. Most éppen egy kutyafuttató mellett az ebek ürülékéhez akar zacskót osztogatni. Tejjel, tojással, karácsonyfával már próbálkozott tízmilliókat költve - most megy még lejjebb. Az Orbán család ügyvédje mindent megpróbál.

A voksnak nincs szaga - ez lehet Bajkai István mottója. A Fidesz jelöltje a VI-VII. kerületben most kutyaürülékhez kínálna zacskót, pedig inkább egyéb ügyeit kellene tisztába tennie. Az egyik ugyanis korrupciógyanú miatt felkerült a Transparency listájára. Amíg Bajkai Orbánékat képviselte a kerület lakói helyett, addig ellenfele, Oláh Lajos -a DK-Szolidaritás jelöltje, akit az MSZP és a Párbeszéd is támogat -, azzal foglalkozott, hogy a társasházak felújítására több pénz legyen, hogy minden gyerek iskoláztatására ugyanannyi pénz jusson, ne kivételezzenek az egyházi iskolákkal, továbbá a Péterfy kórház működőképességéért is lobbizott. Egy adat mindent csupaszon megmutat: Bajkai nevéhez több EU-s és költségvetési pénz elnyerése kötődik, mint amennyit a Péterfy kórház négy év alatt fejlesztésre kapott. Sokszor megy a vita, melyik körzetben ki az esélyes jelölt, kire érdemes szavazni. Erzsébet- és Terézvárosban Oláh Lajos a DK-Szolidaritás jelöltje, akit az MSZP és a Párbeszéd is támogat, újra legyőzheti a Fideszt, ahogy négy éve is megtette. Nem kéne, hogy Orbán után a család ügyvédje is képviselő legyen. Demokratákat a Parlamentbe. Ahogy manapság mondják: a Fidesznek Magyarország az első. Még nem tudjuk, melyik ország lesz a következő, de szólni kéne nekik, nehogy azt is kifosszák.

2018. March. 11. 11:07

Börtönt a bűnösöknek!

Sokan hiányolták, hogy hol van az az ügy, amibe a Fidesz belebukhat. Amibe beleroppan ez a bűnöző garnitúra. Nem biztos, hogy ez lesz az, de ha ez az ország nem diktatúra lenne, Orbánnak napjai lennének hátra. Orbán veje bűnszövetségben lopott el 13 milliárd forintot - ezt állítja az Európai Unió. Kizárt, hogy az após, vagyis a miniszterelnök erről nem tudott. Ezért sok év börtön jár. Miközben Orbán ügyészsége és bírósága ártatlanokat vetett börtönbe a sukorói, meg sem valósult beruházás miatt, itt a bűncselekmény megtörtént. Ott nem érte kár az államot, ha csak az nem, hogy nem épült meg a beruházás, nem születtek munkahelyek. Itt viszont loptak. Mégpedig milliárdokat. A világítási bizniszre egész bűnszervezetet hoztak létre Orbán veje körül. Világítás helyett sötétbe borultak magyar városok. És erről mindenhol tudott a fideszes polgármester, Lázár János pedig nagyszerűnek tartotta ezt a brutális méretű lopást. Az Unió Csalásügyi Hivatala (OLAF) megállapította, hogy bűncselekmény történt. Sokmilliárdos tételben, direkt erre a célra szervezetten. Polt Péternek egy dolga van: azonnal letartóztatni a felelősöket. Elsőként Orbán vejét, aztán szépen felgöngyölíteni az egész banda tevékenységét. Mit tudott erről Lázár, a polgármesterek, maga Orbán? Kinek mennyi juthatott azokból a milliárdokból, amit az uniós polgároktól és tőlünk loptak el. Polt, a fideszes legfőbb ügyész hallgat. Pedig tudhatja, hogy ha ez a rendszer összeomlik - márpedig össze fog -, akkor senki nem ússza meg a börtönt. Ha eltussolja az ügyet, akkor ő is éveket fog ülni ezért. A DK volt az első, amely nyilvánosságra hozta ezt az ügyet. Az uniós feljelentést is a DK képviselői tették meg. Nem fogunk leszállni róla. Addig nem nyugszunk, amíg ezek az emberek börtönbe nem kerülnek!

2018. February. 11. 09:53

Béke csak akkor lesz, ha az Orbán-rendszer bűnösei börtönbe kerülnek

Nem kötünk kompromisszumot, nincs alku a Fidesszel. Béke pedig akkor lesz, ha Orbán megbukott, rendszerének fő bűnösei pedig börtönbe kerülnek. Ha valaki nem értené, ezért támadja Gyurcsány Ferencet Orbán lakájmédiája.

Diktatúrát nem lehet a diktatúrának gesztusokat téve megbuktatni. Attól a diktátor csak erősebb lesz. A Gyurcsány Ferenc ellen indított vagyonnyilatkozati hajcihő a legbiztosabb jele annak, hogy a Demokratikus Koalíció jó úton jár. Muszáj volt a hatalomnak reagálnia, hogy olyan témákat nyitunk fel, amely milliók igazságérzetét, önérzetét sérti és bántja. A Fidesz-szavazókét is.A DK az a párt, amelyik ki meri mondani azt, amit senki más: nincs rendjén, hogy a mi pénzünkön vásárol szavazatokat magának a Fidesz olyanoktól, akik sosem éltek, sosem adóztak itt. Mi lepleztük le az ukrán nyugdíjmigrációt is: hamis papírokkal, magyarul gyakran nem is beszélő ukrán állampolgárok igényelnek akár 300 ezres nyugdíjat a mi pénzünkből - és meg is kapják, cserébe azért, hogy a Fideszre szavazzanak.Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozata tökéletesen szabályos és tiszta, sőt, a törvényi kötelezettségen felül a gyermekei vagyonnyilatkozatát is nyilvánossá tette. Orbán is tudja, hogy legfőbb ellenfelének makulátlan a vagyonnyilatkozata. Mégis ráküldte az embereit arra, aki utoljára győzte le őt. Nem csoda, alig két hónap van a választásig...Orbán apja bányát kapott a pártszékházból, Orbán felesége hatalmas szántóföldeket birtokol, Orbán veje ellen már nyomoz az Unió Csalásügyi Hivatala, gázszerelő haverja pedig szinte naponta kap újabb milliárdos bizniszeket. Neki pedig egy fillérje sincs - ez van az ő vagyonnyilatkozatában. Ez Orbán világa: a hazugság, a lopás, a korrupció világa. Ez az, ami ellen harcolunk...

2018. February. 04. 09:34

A DK-Együtt dilemmáról

Ma este az ATV Egyenes Beszéd vendége voltam. Rónai Egon rákérdezett, hogy állnak a DK és az Együtt tárgyalásai. Ha már így történt, hadd mondjam el részletesebben, miről van szó.

A választási együttműködés - főleg a jelenlegi orbáni rendszerben - bonyolult dolog. Nem azért, mert a különböző pártoknak különböző érdekeik vannak, hanem azért, mert más receptet tartanak sikerre vezetőnek a kormányváltás szempontjából.Az világos és egyértelmű, hogy a demokratikus pártoknak együtt kell működniük a lehető legszélesebb körben, ez a kormányváltás alapfeltétele. A kérdés ennek a mikéntje. A DK azt szorgalmazta kezdettől fogva, hogy ne csak az MSZP és a DK, hanem az Együtt is vehessen részt a koordinációs tárgyalásokon. (Az LMP egy másik történet, arról talán majd másik alkalommal...) Az Együtt is ezt szerette volna, de a háromoldalú megbeszélések lehetőségét a szocialisták mereven elutasították. A DK és az Együtt jelenleg is tárgyal egymással, az MSZP továbbra is elzárkózik. Vagyis reális esélye az Együtt bevonásának már csak a DK "kontójának terhére" van. Mi készen állunk erre.Pártok közös listájában akkor érdemes gondolkodni, ha a benne résztvevők nem mindegyike éri az az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Ezzel szélesedhet az együttműködés és olyan pártok is parlamenti képviselethez juthatnak, amelyeknek amúgy esélye sincs a bejutásra,frakcióalapításra. Ahol viszont a pártok erre az 5 százalék elérésével önállóan is képesek (MSZP, DK), ott a közös lista értelmetlen és felesleges. Fontos tudni, hogy ha egy párt nem éri el az 5 százalékot, de önállóan indul, ott a rájuk leadott töredékszavazatok elvesznek. Nemcsak az adott pártnak, hanem az egész demokratikus oldalnak. Márpedig a kormányváltáshoz minden voksra, minden hasznosítható, a Fideszhez át nem kerülő szavazatra szükség van. A vita abban van, hogy vajon az Együtt eléri-e az 5%-os küszöböt, vagy sem. A DK tárgyalódelegációja a közvéleménykutatásokra hivatkozva azt gondolja, hogy ez nem valószínű (legutóbb épp a minden ellenzéki párt által hitelesnek tartott Závecz Research mért 1%-ot az Együttnek). Az Együtt vezetői szerint viszont 54 jelöltet állítva, erős kampánnyal elérhető a küszöb. Az Együtt érvelése természetesen legitim - a kérdés, hogy mennyire reális.Mindezek ismeretében a DK a múlt héten azt az ajánlatot tette az Együttnek, hogy közös listán induljon a Demokratikus Koalíció és az Együtt, vállalva akár a 10 százalékos küszöböt is. Az Együtt ezt az ajánlatot nem fogadta el. A DK ezt tudomásul vette és a héten új ajánlattal élt. Az MSZP-DK koordinációs megállapodásból a DK-hoz kerülő körzetek közül felajánlottunk három budapesti és vidéki körzetet az Együttnek, köztük fontos, nyerhető körzet is van. Cserébe azért, hogy húszegynéhány olyan körzetben, amelyeken a kormányváltás elsősorban múlhat az Együtt ne indítson ellenjelöltet a DK és az MSZP már koordinált jelöltjével szemben. Mivel a Závecz Research legfrisebb kutatása a biztos szavazók körében 1%-ot mér az Együttnek és 8%-ot a DK-nak, így a javaslat a pártok mért támogatottsága alapján is arányos.Itt tartunk jelenleg. A DK ajánlata él. Nincs már sok idő a döntésre. A választóknak tudniuk kell, milyen listákra, és egyéniben melyik esélyes jelöltre tudnak szavazni.A DK mindig az ellenzéki együttműködés pártja volt. A DK-MSZP koordinációs megállapodással a kormányváltás alapját megteremtettük. Az együttműködés bővítésével tovább nőhetne az esély.Reméljük, hogy az Együtt megfelelő testületei is ígygondolkodnak. A kormányváltás ügye mindennél fontosabb.

2018. January. 23. 20:04