A metróbotrány dönthet a választáson?

2017. March. 26. 19:20

Ha a budapestieknek elege lesz ebből a kormányból, Orbán megbukhat 2018-ban. Ha van pozitív hatása az elmúlt hónapok metróbotrányainak, akkor ez lehet az.

Hol a 3-as metró gyullad ki és füstöl, hol a 2-es metró áll meg, most pedig az derült ki, hogy az oroszokkal kötött metrófelújítási biznisz ment pocsékba. A világ összes számottevő városát keresztbe-hosszába átszelik a földalatti hálózatok. Jobb helyeken nincs olyan pont, ahova metróval ne lehet elérni. A közel kétmillió budapestinek azonban az jut, hogy retteghetnek, elindul-e a metró, és ha igen, eljut-e vele oda, ahová szeretett volna. Metrópótló buszok mérgezik fent a levegőt, a tömegek az aluljárókból a felszínen torlódnak - szitkozódva, anyázva.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy gond van a szemétszállítással, ritkulnak a járatok, hogy ötvenezerre büntetnek autósokat, mert egyik pillanatról a másikra változtatnak a közlekedési szabályokon, hogy más ügyeket ne is soroljunk, akkor Budapest eldöntheti a 2018-as választást. Ha a felgyülemlett düh, bosszúság a Fidesz ellen fordul, az is segíthet a kormányváltásban.

Persze, kell ellenzéki együttműködés, kellenek jó jelöltek a körzetekbe, de eddig minden választáson az az oldal nyert, amelyik a fővárosban győzött. A Fidesz a metróbotrányokkal már adja is a megoldást, csak élni kell vele.
Szerző: Gréczy Zsolt