Csak az együttműködés vezet sikerre

2017. August. 06. 14:15

Jobb, ha mindenki tudja: ellenzéki együttműködés nélkül Orbán maradni fog. Minden más az hablaty, esetleges önös érdek leplezése.

Közeledik az igazság órája, kik akarnak valóban kormányváltást. A recept egyszerű: a 106 egyéni körzetben találjuk meg az egyetlen demokrata jelöltet, aki a Fidesszel és a Jobbikkal szembe száll. Ha így történik, elérhető közelségbe kerül milliók álma: Orbán bukása, egy új Köztársaság megalapítása.

Ha a demokrata szavazónak egy név mellé kell behúznia az ikszet, akkor a Fidesz akár nagy vereséget is szenvedhet. Fontos az is, hogy hány lista indul, és azokon kik szerepelnek - virágozhat több virág -, de a győzelem kulcsa az egyéni körzetekben van.

Erről kéne mihamarabb megállapodni, hogy a választók lássák: ha az egyéni körzetekben megállapodtak a pártok, akkor megvalósult az ellenzéki együttműködés. Végre készülhetne az adott körzet jelöltje, felállhatnának a kampánycsapatok - és Orbán elkezdhetne aggódni.

A méltányos és tisztességes megállapodást mellett érvel a Demokratikus Koalíció. Az emberek bölcsességet és tettrekészséget várnak el tőlünk - joggal.

Rajtunk nem fog múlni a kormányváltás.
Szerző: Gréczy Zsolt