Gyárfás Tamás után

2016. November. 30. 11:09

Lemondott a Magyar Úszószövetség elnöke, aki 1993 óta irányította a sportágat. Azt gondolom, Gyárfás Tamásnak a Kiss László-botrány kezelésében, majd a csodálatos Hosszú Katinka és úszótársai reformtörekvéseinek elgáncsolásában nem volt igaza, több súlyos emberi és szakmai hibát is elkövetett.

Ugyanakkor itt és most nem árt arról sem megemlékezni, hogy Gyárfás rengeteget tett a magyar úszósportért. Irányítása alatt olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok sikereinek tapsolhatott az ország, világversenyek rendezési jogát szerezte meg Budapestnek.

Hasznosan és sikeresen képviselte a magyar úszósportot a nemzetközi szövetség vezetésében. Mindezért köszönet jár neki.

Ez a történet itt véget ért. Közel negyedszázados sztori zárult le a mai napon.
Kívánom, hogy a magyar úszósport, amely a kajak-kenuval együtt időnként a hátán vitte a teljes magyar sportot, továbbra is ilyen sikeres legyen, vagy hozzon még több győzelmet, boldog pillanatot a dobogón, és nekünk odahaza a tévé előtt.

Gyárfás utódja nem vesz át könnyű örökséget. A léc magasan van. Nagy baj lenne, ha kiderülne, hogy megint egy fideszes politikusnak tisztították ki egy szakszövetség vezetői posztját...

De akkor jöjjön a reform, ha úgy tetszik, öntsenek tiszta vizet a medencébe. Én nagyon drukkolok! A többit pár nap múlva meglátjuk...
Szerző: Gréczy Zsolt