Kárpótolni az Orbán-rendszer kárvallottjait

2016. October. 25. 10:34

Előbb-utóbb muszáj lesz fontos dolgokról is beszélni. Nem csak arról, hogyan induljunk a választáson, közös, vagy külön listán szerepeljünk, hanem arról is, mihez kezdünk a tönkre tett országgal. Például hogyan kárpótoljuk az Orbán-rezsim által elszegényített, megalázott milliókat.

Elvették a magánnyugdíjakat, a szolgálati nyugdíjakat, a pótlékokat, elvették a sztrájkjogot, megalázó nyugdíjemeléssel kérkednek. Sok a semmibe vett ember, aki 2018-ban az elmúlt nyolc év vesztese lett.

Rosszabbul élnek, mint nyolc éve. Kell arról elmélkedni, hogy a demokrácia és a szabadság intézményrendszerének helyreállítása mellett helyre kell állítani az álláskeresési támogatást, hogy aki nem talál munkát, egy tollvonással ne kerülhessen ki mindenféle ellátási rendszerből. A legszegényebbeknek kell adni a létezéshez még szükséges ingyen vizet, áramot. Vissza kell adni az adott szó, a magánvagyon, a piac tiszteletét. Helyre kell állítani az önkormányzatok jogköreit.

Embert próbáló feladat lesz, az biztos, de nem lesz elég csak a magasztos szabadságjogok garanciája. Milliók várnak egy jobb élet reményére. Nem arról van szó, hogy kolbászból kerítést kell ígérni, de a sebeket be kell kötözni, ehhez pedig egy út az emberek igazságérzetének és problémáinak ismerete.

Ne kelljen már éhezni, ne legyen már, hogy napi nyolc-tíz órai munka béréből nem lehet kifizetni a számlákat. Lesz itt feladat bőven, ennek kell most nekigyürkőzni.
Szerző: Gréczy Zsolt